Yapılan iş karşılığı kesilen faturalar elden ve çek olarak yetkisiz kişiye ödenmiş firma sahibi olarak haklarım nedir
Merhabalar,
Sahibi olduğum limited şirketin tek imza yetkilisi benim.İnşaat birimimiz Sözleşmeler yapıldıktan sonra yaklaşık 7 ay süren taşeronluk süresinde belirli zamanlarda fatura kesmiş ve bu faturaların bir kısmını resmi hesaplarımıza ödemesi yapılmıştır.Bir kısım elden ödeme alınmış ve makbuzu verilmiştir ancak SSK lı elemanıma elden ödemeler yapılmış ve çek verilmiş bu ödemeler bana gelmedi.
Danışmak istediğim konu Resmi hesaplarımıza ödeme yapmak yerine şantiyedeki elemanıma ödeme yapan bu firmanın yükümlülüğü varmı ben kendilerinden açık kalan faturalarımın karşılığını isteyebilirmiyim
İlgi ve desteğiniz için teşekkür ederim
Saygılarımla,
Cevap: Yapılan iş karşılığı kesilen faturalar elden ve çek olarak yetkisiz kişiye ödenmiş firma sahibi olarak haklarım nedir
Eleman elden almış makbuz vermemiş mi onlara?
Cevap: Yapılan iş karşılığı kesilen faturalar elden ve çek olarak yetkisiz kişiye ödenmiş firma sahibi olarak haklarım nedir
Banka hesabına gönderilende var elden aldığı miktar için imza verilmiş birde çek almış
Şirketin bu işlere bakan elemanı ise daha önce bu tür tahsilat işlerine bakıyorduysa yetkisiz sayılmaz.