Kimlik bilgilerim saklanmıstı benim için sorun olurmu
Öncelikle ilginiz için şimdiden çok teşekkürederim.
4 yıl önce benim adıma bir dükkan acılmıstı dolandırılcagımı anlayınca bırakmıstım dükkanı araya askerlik girince askere gitmiştim ve benm kimliğimi vergi levhasını fotogobisini cekip baska bir kişiye faxlamıslar bende askere gitmek için yeniden kimlik cıkarmıstım kayıp oldu demiştim kimlikdede veriliş nedeni kayıp diyor ama gazeteye kayıp ilanı falan vermedim.Şimdi 2 tane ev almak istiyorum ama korkuyorum acaba o kimlikle bişiler yapmıslarmıdır diye e devletten borçlarımı görüyorum vergi borcunu falan onun dısında borcum olsa gözükmemezlik olurmu sitede o bilgilerimle bişey yapmıs olabilirlermi yani ben ev aldıkdan sonra birinin cıkıp borclusun demesinden korkuyorum birde son olarak ben eşimin üzerine yapsam evi nikahımız var borcum olsa bile eve haciz koyma olasılıkları varmı?ilginiz için cok teşkrler şimdiden hayırlı aksamlar dilerim.
Cevap: kimlik bilgilerim saklanmıstı benim için sorun olurmu
Sizin düşünceleriniz ile bütün Türkiye tehdit altında demektir. Çünkü hergün binlerce insan kimlik fotokopilerini biryerlere veriyor. Dolandırıcılık söz konusu olurmu bilmem, ama vergi dairesine olan borcunuzdan dolayı haciz konabilir. Sizin borcunuz nedeni ile eşinize ait olan mallara haciz konamaz. Ama aynı evde oturduğunuz ev eşyalarına eğer şartlar tutuyor ise aynı eşyadan birden fazla olması gibi mesala, haciz konabilir.
öncelikle ilgin için teşkürederim eşimle ben yurt dısında yasıyoruz türkiyede evleri kiraya vericez vergi borcumu ödücem yani hiçbir sorun olmaz diyorsunuz endişelenmeme gerek yok demi
Ben kendi adıma endişelenmiyorum. Bu işyerinden dolayı vekalet falan verdinizmi? Ayrıca e devletten adınıza açılan dava yada icra dosyası varmı bakabilirsiniz. Eğer şifreniz var ise.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Ben kendi adıma endişelenmiyorum. Bu işyerinden dolayı vekalet falan verdinizmi? Ayrıca e devletten adınıza açılan dava yada icra dosyası varmı bakabilirsiniz. Eğer şifreniz var ise.
velaket vermedim e devletten baktıgımda bildigim borclar cıkıyor onun dısında sonradan mal varlıgım olunca bişey cıkarmı diye kuşkulanıyorum bunu nerden ögrenebilirim yada yapmam gerekn bir işlem varmı