TEKNOSA:para iadesi yapmayacak veya zorluk çıkarıyor
2013 yılında TEKNOSA'dan aldığım acer marka bilgisayarım 10 içinde 8 defa servise gitti.bu arada tüketici haklarına başvurdum.mahkeme TEKNOSA firmasının ayıplı mal sattığı ve para iadesi yapmasıyla sonuçlandı.bu arada paramı alacağım diye bilgisayar bozlulmaya da devam etti ama servise gönderemedim.TEmmuz 2014 yılında karar çıkmasına rağmen eylül 15'e kadar hala paramı alamadım.Teknosa müşteri hizmetlerini aradığımda konunu acer firmasına iletildiğini ve oradan çıkacak karara göre para iadesi yapılacağını ifade ettiler.önceden zaten mağdur olmuştum şimdi de 2,5 aydır kararı hiçe sayan bir firma ile karşı kaşıyayım.Yasalarda böyle bir şey varmıdır? Yani ben teknosayı mahkemeye verirken karar teknosa zararınayken acer firmasından nasıl oluyorda karar için haber bekleyebiliyor.bu süreç daha ne kadar uzayaybilir ve neler yapmam gerek?yardımcı olabilrseniz memnun olurum.
Cevap: TEKNOSA:para iadesi yapmayacak veya zorluk çıkarıyor
Kararda iade alacağınız tutar belirtilmişse açıkça,
doğrudan icra takibine başlayın bence.
ne muhattap oluyorsun teknosayla icra takibine koy.
müşterisine sattığı malda ayıplı olmasına rağmen para vermeyip hediye çeki veren
daha mağaza içinde caydığınız malı iade edemediğiniz bir yer
hani 2008 den bu güne teknosanın mağazasına bile girmiyorum o derece.
Arkadaşlara katılıyorum doğrudan ilamlı icra yoluna başvurup borcunuzu tahsil edebilirsiniz.