Hakaret suçunun tekerrürü

İyi çalışmalar.Eski eşim bana yaptığı hakaretlerden dolayı hapis  cezası alıp HAGb uygulandı,şimdi yaptığı hakaretlerden dolayı yine  aleyhinde  ceza davası açıldı.Bir üçüncü dava daha  gündemde ,kadın olduğundan  dolayı kaç defa  hakaret  ederse etsin,hapse atılmaz mı.yoksa  tekerrüründe 125. madde uygulanıp hapse  girebilir mi?Kadın  mütemadiyen hakaret  etmekte.Buaradan kadına şiddet var diye  çığırtkanlık yapan arkadaşlar bizim bu mağduriyetlerimize  de biraz ses  çıkarsınlar.Kadın sırf cinsiyetinden dolayı  hapse  atılmıyor.

Cevap: hakaret suçunun tekerrürü

Hocam bir kere hagb aldıysa ve 5 yıl içinde tekrar kasten özellikle aynı suçtan işlediyse,hagb bozulur ve hüküm açıklanır büyük ihtimalle de ceza alır diye biliyorum ama hukukçu değilim.

Cevap: hakaret suçunun tekerrürü

Peki o zaman yine adli para cezasına mı çarptırılır,yoksa 2. veya 3. hakaret davası sonucu hapse girme ihtimali olur mu?Her tekerrürde adli para cezası verilip sanığı cesaretlendirir mi?bu kadının hakaretlerinden bıktım,usandım.Hukukçu üyelerimizin de  konuya değinerek bilgi vermesini istirham ediyorum.Saygılarımla.