Hamilelik nedeniyle işten çıkarıldım. Ne yapabilirim?
Geçen hafta salgın bir hastalık nedeniyle rapor alarak işe gitmedim ve bu sırada işyerine hamile olduğumu bildirim. Bugün iş başı yaptığımda hamile olduğum ve bu nedenle performansımın düşeceğini düşündükleri için beni işten çıkardıklarını söylediler. Firma taşeron olduğu için evrakları imzalamaya merkezine gittim. Orada performans düşüklüğü nedeniyle işime son verildiği söylendi. Oysa daha sabah çok verimli çalıştığımı söylemişti yöneticim. İmzalamayı kabul etmedim. Sebep bu değil dedim o zaman istifa et dediler. Onu da kabul etmedim ama bu sefer baskı yapıldı ve imzaladım. Sadece kurşun kalemle not alındı. Hamilelik nedeniyle ayrılmıştır, problem yoktur diye. 19.03.2014te işe başladım ve bugün iş sözleşmem fesh edildi. İş mahkemesine başvurmam halinde bir hak talep edebilir miyim?
Cevap: Hamilelik nedeniyle işten çıkarıldım. Ne yapabilirim?
En son çıkışınızın sebebi ne oldu İstifamı. Performans düşüklüğümü? Performans düşüklüğü ise bunu ne ile ölçmüşler?
En sonunda performans düşüklüğü yazan kağıdı imzaladım ama daha önce bana performans düşüklüğü olduğu uyarısı yapılmadı ve bu durum için savunmada istenmedi.
Performans düşüklüğü var diye tutanakla kolayca işten çıkaramazlar diyeceğim ama zaten çıkarmışlar. İşe iade davası şartları oluşmadığından Kayda değer yapacak bir şey yok malesef. 2 Haftalık ücretiniz kadar ihbar tazminatınızı talep edebilirsiniz. işveren Muhtemelen vermeyecektir. Çalışma müdürlüğüne şikayet edebilir. Ayrıca davada açabilirsiniz. Hamile olduğunuzu 6 ayı doldurduktan sonra söyleseydiniz. Sizi işten çıkarsalar dahi işe iade davası açılabilirdi.
İşe iade davası açma şartlarını sağlayamayanların '' kötü niyet tazminatı'' talep hakkı var sonuçta.
İhbar tazminatı ve kötü niyet tazminatı için dava açabilirsiniz.
sonunda açtığım davada bi ilerleme var. ancak 6 ayı tam doldurmadığım için hakim 17 şubata duruşma tarihi vermiş. avukat tutmalı mıyım? eğer tutarsam davayı kaybedersem para öder miyim? iş avukatları kaybettiği davadan para almıyo diye duymuştum
Her avukat ( öz babasının davası dahi olsa ) bir ücret almak zorunda, sizin avukatınız da bir vekalet ücreti alır
Siz ne davası açtınız?
Alıntı:
Derya857 rumuzlu üyeden alıntı
İşe iade davası açmıştım
19.03 işe başlama tarihiniz, 15.09 sözleşmenizin feshedildiği tarih ise,
siz işe iade davası şartlarını ne yazık ki sağlayamıyorsunuz.