İdari Mahkeme Esastan İnceleme
İşin içinden çıkamadım mevcut avukatımında kitlendiği bir konuyu size arz edeyim.
İdari davaya konu olan atama iptali ile ilgili süreçte idari mahkeme atanmama engel olan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen davayı esasen inceleyip karar vereceğini söyledi.
Şimdi hem asliye cezada yargılanıp hagb alıyoruz birde tekrar davacı olduğumuz bir davada hagb aldığımız karar için tekrar idari mahkeme tarafından yargılanıyoruz bu sonucu mu çıkaratayım.
Şantaj suçu haysiyet ve şerefe uygun değilmiş bu arada harbiden öyle mi
Cevap: İdari Mahkeme Esastan İnceleme
Kardeş avukatım demişsin de bi ara bana avukat tutma demiştin bi ton masraf diye niye sen tuttun avukat :)
Alıntı:
ugurcan2563 rumuzlu üyeden alıntı
Kardeş avukatım demişsin de bi ara bana avukat tutma demiştin bi ton masraf diye niye sen tuttun avukat :)
avukatım hagb aldığım davada vekalet verdiğim avukattır. idari davama bakmamakta. ben hala avukat tutmadım sana da tutmanı tavsiye etmemekteyim.
sadece bizden önce dava açmış bir kişinin davasına idari mahkeme asliye ceza mahkemesinde görülen davayı esastan inceleyerek karar vermiş. Bunu sen kendi avukatına da sorabilirsin. ;)
Bu arada söz konusu avukat tutmama tavsiyemi şöylede anlamak gerek idari davalarda pek faydalı olmuyor. Örneğin para cezası almış bir kişinin cezası hagb çevrilmiş. Adalet bakanlığı bu kişinin atamasını yapmamış. Savunma olarakta şahsın aldığı para cezası mesleğin haysiyet ve şerefine yakışmıyor yazıp göndermiş. sonuç ataması iptal edilen kişi davayı kaybetti. Şuan danıştayda bir yıldan fazla olmuş açalı hala hakime sunulacak gözüküyor. Yani bu duruma avukat ne yapabilirdi.
Para cezasının nedeni memura hakaret.
neyse ankaraya gidip bakanlığın savunmasını inceleme fırsatım oldu. bakanlık mahkeme istemediği halde hagb verilen davanın esasına girilmesi için duruşma tutanaklarınıda ekleyip göndermiş.
Bunu da öğrenmiş olduk :)
Hım.. Hocam artık bıktık bunların yaptıklarından neyse görecez bakalım canını sıkma herşey oluruna varır eğer olucaksa kısmette varsa istediği gibi savunma versin.