Ehliyetime el konuldu itiraz etsem şansım nedir?
Merhabalar, öncelikle hatalı olduğumu biliyorum ve pişmanım. Ama yinede bir şansım varsa öğrenmek istiyorum.
Olayı özetleyeyim:
3 gün önce çevirmeye girdim. Yeni alkol aldığımdan üflemeden polisten su rica ettim buna hakkımın olmadığını söyledi. Bende 20 dk bekleme hakkımın olduğunu söyledim buna karşılık üflemediğim için işlem yapmakla tehdit etti, üfledim ve 0.61 promille ehliyetimi kaptırdım.
Polisler bir süre oyaladıktan sonra gidebildiğim Şişli Etfal hastahanesinde kan testi verdim ve 47,6 promilli olduğum ortaya çıktı. Hastahanedeki güvenlik görevlileri 1 saat geçmediği için 15 promil eklenmeyeceğini söyledi. İtiraz edersem kazanma ihtimalim nedir ?
Cevap: Ehliyetime el konuldu itiraz etsem şansım nedir?
Son düzenlemelerden sonra kazanma ihtimali az ama yok değil.Masraf ve zaman ayırmayı göze alırsanız bir avukatla şansınız daha da artabilir.Bazı ülkelerde bu sınır 0.75 veya 1.00 promildir.Yani esasında siz şahsi kanaatim büyük bir hata yapmışda değilsiniz.Ki kan testinde de 0.47 promil çıkmış.Aradan geçen zaman hele ki yarım saatten az ise daha da lehinize bir durum.Kolay gelsin.
Cevap: Ehliyetime el konuldu itiraz etsem şansım nedir?
0,61 promil yüksek bir oran değil( genel olarak) , ama kanunda belirtilmiş olan da bir 0,50promil sınırı var,
Kan tahlili ile alkol oranı belirlenmesinde, aradan geçen 1 saate 0,15 promil eklenirken, geçen 30dk.ya herhangi bir şey eklenmez mi?? Yani 30 dk için 0,075 promil eklenmez mi?