Trafik kazası sonucu aracım pert oldu
Merhaba , kasımda arkadaşım ve benle birlikte 2 kişi arabanın içindeydik emri vaki olarak benim iznim olmadan oturdu şöför koltuğuna alkollüydü bende alkol yoktu araçla takla attık daha sonrasında yaralanmamıza sebebiyet verdi , Arkadaşım olaydan sonra sözlü olarak bana zararı karşılayacağını söyledi fakat 8 ay geçmesine rağmen 5000 tl kadar alacağım kaldı , savcılığa ifadeye gittiğimde olay sonrasında ifademde şahsın zararımı karşılamasını talep ettim .
oradaki yazıcı arkadaş bunu yazarsak ödediğinde şahsa da az para cezası çıkar dedi Trafik kazası olduğu için ,
Şimdi devletin açmış olduğu bir dava var ve şöyle yazıyor ilk duruşma görüldü gitmedim mağdur olduğum için ama 2. duruşma 1 hafta sonra ona gideceğim hakim'e ne dersem kalan zararımı alabilirim. Avukata vermekte istemiyorum arkadaşı çünkü alacağım 5000 tl nin 2000i avukata gider dendi .
Yardımlarınızı bekliyorum Davanın 1. görüşmesi ertelendi 2.si haftaya görülecek ne demeliyim ki zararımı alayım .
Jandarma tutanağı hastane tutanağım hepsi mevcut.
Dava Türü : Taksirle Birden Fazla Kişinin Yaralanmasına Neden Olma
Cevap: Trafik kazası sonucu aracım pert oldu
Arkadaşınız alkollü araç kullanarak ağır kusurlu bir şekilde sizin yaralanmanıza neden olduğuna göre mahkeme kendisine ceza verecektir. İşin hukuki yönüne gelirsek; kusurlu veya kusursuz da olsa aracın pert olmasına neden olduğundan tazminat davası açılıp, araçtaki zarar tazmin edilebilir. Ceza davası için avukat tutmasanız da tazminat davası için zaten avukata ihtiyacınız olacağınızdan her ikisini de sağlıklı yürütmek için avukat tutmanızda büyük yarar var.