Utanarak anlatıyorum hırsızlık
merhabalar ismim okan öcelkle basımdan gecen olay su sekilde olmusdur bundan 3ay önce bir internet cafeye giddim ve orada bir hesap acdırdım yanımda oturan kişi cep telefonunu unutup giddi ben ise telefonu orada gördüm ve bende telefonu alıp hesapımı ödeyip cafeden cıkdım ve telefonu ben diğer masadan alırken kmara görüntüsü göründülemiş ve hakkımda telfon sahibi şikayetci olmus ben ise karakola gidmisdim orada bana ifaden var dediler bende iafademde aynısını anlatdım ve beni nezarethaneye koydular oradan telefonun sahibi geldi telefonunu teslim eddim ve şikayetinden faz gecdi beni ise savcılığa cıkardılar savcı bey ise sicilimin temiz olmasından ve sabıka kaydımın bulunmamasından dolayı bana adli kontrol haftada 3gün imza verdi hakim hanım ise onayladı ve benim hakkımda kamu dava acacakmıs ve ben kamu mahkemesinden ne gibi bir ceza alırım blgisi olan lütfen bir haber versin
Cevap: Utanarak anlatıyorum hırsızlık
Unutulmuş eşyayı almak hırsızlık suçu değil ama başka suçu oluşturur. Lükata diyoruz buna. Mahkeme size ceza verse bile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yani cezayı erteleme kararı verir.