Annem Babalık davasını nasıl açar
Merhabalar.
Annem 51 yaşında. Anneannem eşi askere gittiği yılda eşinin kardeşiyle evlilik dışı ilişki yaşıyor. Bu ilişki sonucu annem dünyaya geliyor. Annem anneannemin eşinin üzerine nüfusa kayıt ediliyor. Yıllar sonra annem bu gerçeği öğreniyor. Dedem kabul ediyor ancak üstüne almayı kabul etmiyor. Duyulmasından korkuyor. Dedemin başka çocuğu yok. 1 evi ve arsası var. Mirasçıları şimdilik dedemin kardeşleri gibi görünüyor. Annem hukuki olarak nasıl bir yol izlemelidir. Babalık davası açarsa DNA sonucuna göre öz dedemin üzerine nasıl kayıt edilir. Mirastan faydalanabilir mi. Dedem dava açılmasını istemiyor ama annem hakkını aramakta kararlı. Manevi olarak annemi benimsemiş zaten yıllardır annem amca bildiği babasıyla herkesten daha yakındı. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Annem Babalık davasını nasıl açar
Anne babalık davası açar, DNA testi yapılıp sonuç dediğiniz gibi çıkarsa çocuk babanın nüfusuna mahkeme tarafından kayıt ettirilir ve doğal olarak da babasının mirasçısı olur (diğer kardeş ve mirasçılarla birlikte).
Normal şartlarda bu tür dava da hak düşürücü süre mevcuttu 1 yıl fakat bu ortadan kalktı DNA testi ile babalık karinesi ortaya çıkar. Sadece kan örneklerinin alınması yeterli olmayabilir. Duruma göre kıl, mukoza (tükürük) ve doku örneklerinin de alınması gerekebilir. Bu testler, adli tıp kurumunda veya mahkemenin yetkili kıldığı kurumda, davacı, çocuk ve davalı “birlikte” kuruma sevk edilip yeterli raporlar alınır eğer görevli Mah. kararı onaylarsa anneniz tabi ki mirasçı olabilir aynı zaman da bu dava mirasçılarada açılabilir yani sanırım resmi olarak kayıtlı çocuğu yoktu bu durumda kardeşlerine kalacak ve onlara karşıda hukuki süreç başlatabilirsiniz aynı zaman da da babanın istememesi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum yanlış hatırlamıyorum umarım daha geçen sene aldım dersi :) çocuğun doğduğu yer yetkili mahkeme olmalı aile mahkemesi de görevli olmalı diye biliyorum tabi en doğru bilgileri hocalarım size verecektir
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
doğal olarak da babasının mirasçısı olur (diğer kardeş ve mirasçılarla birlikte).
Neden ? Bu durumda sadece babalık davası açan çocuk mirasçı olmuyormu? diğer mirasçılar sadece babanın kardeşleri