Babama nafaka davası açmak istiyorum
merhabalar 17 yaşındayım ocak ayında 18 olacağım babamla 5 6 kez görüşmüşlüğüm vardır 1 yaşındayken ayrılmışlar bu zamana kadar maddiyat konusunda hiç yardımcı olmadı kendisinin durumu çok iyi yanlış hatırlamıyorsam emekli ve çalışıyor şuan açık lise okuyorum nafaka davası açarsak para alabilir miyim?
Cevap: babama nafaka davası açmak istiyorum
Alıntı:
afazi rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar 17 yaşındayım ocak ayında 18 olacağım babamla 5 6 kez görüşmüşlüğüm vardır 1 yaşındayken ayrılmışlar bu zamana kadar maddiyat konusunda hiç yardımcı olmadı kendisinin durumu çok iyi yanlış hatırlamıyorsam emekli ve çalışıyor şuan açık lise okuyorum nafaka davası açarsak para alabilir miyim?
Alabilirsiniz ancak 18 yaşınızın dolduğu gün nafakanız kesilir. Eğer eğitiminize devam ederseniz tekrar dava açabilirsiniz.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Eğitim olarak açık lisedeyim ve açarsam en fazla ne kadar alabilirim tahminen ve dava ne zaman sonuçlanır
Davanın bitmesi mahkemenin iş yüküne göre 6 ay ila bir yıl arasında biter. Nafaka dava tarihinden itibaren başlar. Dava açarken tedbiren birrakam belirlenmesini talep edebilirsiniz. Açacağınız dava iştirak nafakası davası Nafaka davasını anneniz açacak. 18 yaşından sonra ise siz şahsen yardım nafakası davası açabilirsiniz. Eğer üniversiteye devam ederseniz. Nafaka miktarı Sizin giderleriniz Babanın geliri ve bu giderlerinize ne kadar katkı yapacağı ile ilgilidir. Bir rakam vermek güç. Zaten hakim karar verecek. Yalnız Sizin giderlerinizden annenizde sorumlu.