Maas ve ev esyalarina ayni anda haciz konulmasi
Herkese merhabalar.. Adim Akin
Borcumdan dolayi x banka maasim a haciz koydu ve ayni banka baska bir hesap alacagi icin bu gun ev esyalarimi haczetmeye geldi. Ayrica badka bir x banka mahkeme karari olmadan maasimdan bir miktar para kesiyor zor durumdayim. Gelen icra memurlarina bu sorulari sordum orali olmadilar. Borcu parca parca odemek istedigimi soyledim hepsini odemek zorunda oldugumu soyledilr. Bu konuyla ilgili ne yapmaliyim nasil bir yol izlemeliyim yardimci olursaniz sevinirim
Cevap: Maas ve ev esyalarina ayni anda haciz konulmasi
Eve hacze gelmelerine rağmen ev eşyalarınıza haciz konulduğunu sanmıyorum. Aksi takdirde ya eşyalarınızı yedd-i emin deposuna kaldırırlar veya sizi veya ailenizden birisini yedd-i emin olarak tayin ederlerdi. Maaşınızın % 25'i kesinleşmiş hacizler için kesilebilir. Fakat bu % 25 her alacak için ayı, ayrı uygulanmaz, sıraya konulur. Bir borç biter, sıradaki diğer alacak için kesinti yapılır.
Alıntı:
akndln rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar.. Adim Akin
Borcumdan dolayi x banka maasim a haciz koydu ve ayni banka baska bir hesap alacagi icin bu gun ev esyalarimi haczetmeye geldi. Ayrica badka bir x banka mahkeme karari olmadan maasimdan bir miktar para kesiyor zor durumdayim. Gelen icra memurlarina bu sorulari sordum orali olmadilar. Borcu parca parca odemek istedigimi soyledim hepsini odemek zorunda oldugumu soyledilr. Bu konuyla ilgili ne yapmaliyim nasil bir yol izlemeliyim yardimci olursaniz sevinirim
Maaşınızdan haciz kararı olmadan para kesilmesinin sebebi nedir? O bankayla borç durumunuz nedir,?
O bankaya olan borcum yuzunden hesabima baktigimda kanuni takipli hesap ucreti olarak kesiliyor dib
Merhaba,
Eşimin banka borçları yüzünden gelebilecek haciz durumunda benim evlenmeden önce almış olduğum aracıma haciz gelir mi?
Alıntı:
battow rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Eşimin banka borçları yüzünden gelebilecek haciz durumunda benim evlenmeden önce almış olduğum aracıma haciz gelir mi?
Eşinizin borcu nedeniyle , sizin üzerinize kayıtlı olan her hangi bir mala haciz uygulanamaz.