Hakkımda Tututlan Bu Tutanak Geçerlimidir

Şirkette bana karşı yıldırma politikası izleniyor. Bende bu yıldırma politikasına karşın haklarımı alabilmem adına direniyorum. Yasalar çerçevesinde ilerlemeye çalışıyorum. Fakat elime geçen hakkımda yazılan bir tutanak örneğini buldum. Sizce geçerliliği ne kadar?
TUTANAKTIR
	ŞİRKETİMİZ PERSONELİ ....YILLIK İZİNLER SEBEBİ İLE PERSONEL EKSİKLİĞİNDEN
DOLAYI YAPILAN GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİNE İSTİNADEN KENDİSİNE GEREK SÖZLÜ GEREKSE MAİL YOLU
İLE BİLDİRİLEN YENİ  GÖREVİNİ  ISRARLA REDDEDEREK İTAATSİZLİK SERGİLEMİŞ AYNI ZAMANDA  ELİN-
DE BAŞKA İŞ OLMADIĞI İÇİN MESAİ SÜRESİNİ  BİLGİSAYAR DA OYUN OYNAYARAK TAMAMLAMIŞTIR.
	BU DURUM SERVİS SORUMLULARI TARAFINDAN İMZA ALTINA ALINMIŞTIR…
SERVİS SORUMLUSU	                                                                  SERVİS SORUMLUSU
......                                                                                             ..............

Cevap: Hakkımda Tututlan Bu Tutanak Geçerlimidir

Şöyle bir bilgiye sahibim umarım doğrudur ve yararı olur.
Tutanaklar işçiye uyarı mahiyeti taşıyor.Bu tutanağa bağlı olarak haklarınızın kaybı mümkün değildir.Fakat bu tutanak gerekçe gösterilerek işveren sizi işten çıkarabilir.İhbar ve kıdem tazminatınızı ödeme yükümlülüğü vardır.
Aynı sebep ve uyarıyı içeren birden fazla tutanak ücret kesintisine , 6 ay içerisinde tutulan birden fazla değişik sebepli tutanaklar ise 1 aylık ücretsiz işten uzaklaştırmaya gider.
Saygılar

Cevap: Hakkımda Tututlan Bu Tutanak Geçerlimidir

Alıntı:

st0638 rumuzlu üyeden alıntı

Şöyle bir bilgiye sahibim umarım doğrudur ve yararı olur.
Tutanaklar işçiye uyarı mahiyeti taşıyor.Bu tutanağa bağlı olarak haklarınızın kaybı mümkün değildir.Fakat bu tutanak gerekçe gösterilerek işveren sizi işten çıkarabilir.İhbar ve kıdem tazminatınızı ödeme yükümlülüğü vardır.

Tutanağa konu olaya bağlı olarak  bu durum değişik şekillerde sonuçlanabilir.
Örneğin bir kaç kez geç kalma durumu için tutulan tutanakların pek bir etkisi olmaması,
ard arda 3 gün devamsızlık tesbit tutanaklarında ihtar gönderip yanıt gelmezse ihbar öneline uymadan kıdem tazminatı ödenmeden fesih yoluna gidilebilmesi,
veya bir hırsızlık tesbiti , bir kavgaya sebep olma durumunda tek bir tutanakla aynı gün tazminatsız feshe gidilebilmesi gibi durumlar vardır.
	Alıntı:

st0638 rumuzlu üyeden alıntı

Aynı sebep ve uyarıyı içeren birden fazla tutanak ücret kesintisine , 6 ay içerisinde tutulan birden fazla değişik sebepli tutanaklar ise 1 aylık ücretsiz işten uzaklaştırmaya gider.
Saygılar

Bu kısımdaki bilgilerinizin tamamı hatalı, sözleşme feshi imkanı tutanak sayısına değil, tutanağa konu olaya bağlıdır, 
ücret kesme veya işten uzaklaştırma cezası ise iş sözleşmelerinde tanımlanmışsa uygulanabilecek disiplin  cezaları olabilir, herkese standart uygulanamaz,
ayrıca bu tür disiplin cezalarında da işçinin 2 günlük ücretinden fazlası kesilemez, kesilen cezalar da çalışma bakanlığı hesabına yatırılır.Yani işçiye ücret ödememek değil, 2 günlük ücretinin bakanlık hesabına disiplin ceza kesintisi olarak yatırılması şeklinde olabilir.