Hacizi durdurmak için atılan imza
merhabalar ben anneme gelen haciz durdurmak için avukatın kefil olman gerek dedi tc no yazdı ve hür irademle kefil oluyorum yazdırdı imza attırdı. Benim sorum şu eğer bu borcun herhangi bir taksidi zamanında ödenmesse benim hapis cezam mı oluyor yoksa bana icra takibi yolluyorlar mı ve icra takibi yolladıktan sonra burada taahhütname alırlarsa birinci kişi olarak o zaman mı hapis cezası alabiliyorum.
Yani icra takibine gelip bir daha taahhütname vermessem hapis cezası durumu olmuyor değil mi? Sadece borçlu olarak mı sorumlu oluyorum.
Başka bir sorum da baban gelip taahütname verirse bunu işleme koymam dedi böyle bir şey olursa benim imzaladığım kağıtları geri verir mi?
Cevap: Hacizi durdurmak için atılan imza
Söz konusu ödeme taahhütünü nerede verdiniz? Haciz mahallinde mi, icra dairesinde mi? Haciz baskısı altında verdiğiniz kefalet veya taahhütün bir bağlayıcılığı olmaz. Elbette işlemi icra mahkemesine şikayet etmeniz kaydı ile. Fakat icra dairesinde vermiş iseniz ihlal halinde 90 gün kadar hapis cezası almanız kuvvetle muhtemeldir ki; bu cezanın temyizi, ertelenmesi, paraya çevrilmesi söz konusu değildir.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Söz konusu ödeme taahhütünü nerede verdiniz? Haciz mahallinde mi, icra dairesinde mi? Haciz baskısı altında verdiğiniz kefalet veya taahhütün bir bağlayıcılığı olmaz. Elbette işlemi icra mahkemesine şikayet etmeniz kaydı ile. Fakat icra dairesinde vermiş iseniz ihlal halinde 90 gün kadar hapis cezası almanız kuvvetle muhtemeldir ki; bu cezanın temyizi, ertelenmesi, paraya çevrilmesi söz konusu değildir.
haciz mahallinde verdim ben 18 yaşındayım ve üniversiteye başladım üzerimde hiçbir mal varlığı ve gelirim yok ayrıca olay olduktan sonra başka avukat arkadaşlara sorduğum da şey dediler ilk önce kefalet alınır sonra icra takibi yollanır sonra taahhütname alırlarsa geçerli olur.
İcra dairesine ne zaman şikayet etmem gerekir? Eğer icra dairesine şikayet edersem kefalet ve/veya taahhütname düşer mi?
İcra takibi başlamadan şikayet söz konusu olmaz.
Kefalet ile icra taahhüdü başka şeylerdir. Taahhüdü borçlunun kendisi verir. Kefil ise borçludan farklı kişidir. Kefilin ödememesi halinde hapis cezası yoktur ancak onun malvarlığından alacak tahsil edilir.
Kefil aleyhine takip başlatılıp, haciz kesinleşse ve bu kez kefil usulüne uygun taahhüt verse ve taahhüdünü ihlal etse yine de ceza almaz mı?
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Kefalet ile icra taahhüdü başka şeylerdir. Taahhüdü borçlunun kendisi verir. Kefil ise borçludan farklı kişidir. Kefilin ödememesi halinde hapis cezası yoktur ancak onun malvarlığından alacak tahsil edilir.
Beni kefil falan yapmadan icra takibi vs. yapmadan direk taksitlendirme yapıp icra maahlinde altına
"tc no
hür irademle kefil oluyorum
imza"
şeklinde yazdırdı. İlk önce haziranda geldi eşyaları yazdı yeddiemin olarak bana bıraktı.
İki ay sonra geldi sonra kamyonet çağırdı eşyaları alıp götürecem diyince mecburen imza attım.
Ayrıca diğer sorumda icra kefili olunca icra dosyasında bende borçlu olarak gözükür müyüm?
e devlette
alacaklı x vekili y
borçlu z vekili -
yazıyor.
z : annemin ismi