Erkek olarak eşimden şiddet gördüm,eşim psikiyatr hastası... Nasıl bir hak talep edebilirim?
Eşimle 1 yıldır evliyiz.. Eşimin kişilik bozukluğu ve psikolojisinin bozuk olmasından kaynaklı sürekli tartışıyoruz ve anlaşamıyoruz.. Eşim devlet hastanesinde anestezi teknikeri ben ise öğretmenim.. 2 ay antidepresan ilaç kullanmaktaydı ve 3 hafta önce kilo aldırıyo sebebiyle doktora gitmeden hapı bıraktı..Daha sonra tartışmalar şiddetlendi...
Cuma günü tartışmamızda dışarı gitmeme izin vermeyip belime sarıldı.. Tartışmak istemeyip onu ittirdim evden cıkmak için o esnada gözüme yumruk attı ve sag gözümde travma olustu darp raporu aldım.. ertesi gün benim darp raporu aldığımı öğrenip çalıştığı hastaneden tanıdık doktor vasıtasıyla boğmaya çalıştı deyip rapor alıp eşim hakaret etti beni boğup öldürmeye kalktı diyerek emniyete gidip şikayette bulunmuş.. 1 ay evden uzaklaştırma aldım..
Pazartesi günü annesi ve babası ile beraber çalıştığı hastaneye gelip eşim beni öldürmeye çalıştı eşim beni evlendiğimizden beri dövüyor can güvenliğim yok deyip özel hayat durumunu kullanıp tayinini Kırıkkale'ye aldırmak için sürekli iftira, gerçek dışı söylemlerde bulunmuş...
Eşimden öncelikle olursa anlaşmalı olmazsa dava yoluyla boşanmak istiyorum..
Size şunları sormak istiyorum:
1.Eşime iftira attığı için maddi manevi hangi taleplerde bulunabilirim?
2.Eşim bana hastaneden aldığı raporla tazminat davası açabilir mi?
3.Nafaka talebinde bulunabilir mi?
Cevap: Erkek olarak eşimden şiddet gördüm,eşim psikiyatr hastası... Nasıl bir hak talep edebilirim?
Açılacak olan boşanma davasında iddia sahipleri iddialarını ispat ederlerse; boşanmada zarar gören taraf karşı taraftan hakkaniyete uygun olmak koşulu ile bir miktar tazminat talep edebilir, hakim se takdir ederse alır.
yine boşanmanın karşı tarafın haksız fiili vs nedenlerle gerçekleştiği karara yazılacak olursa maddi manevi tazminat davası açılabilir.
hastahaneden alına rapor ile savcılığa başvurarak hakkınızda suç duyurusunda bulunabilir. Yargılanırsınız ceza alırsınız ya da almazsınız. alırsanız daha önceden bu tür bir suç işlemediyseniz cezanız ertelenir. ya da para cezasına çevrilir. daha sonra eşiniz bu ceza mahkemesi kararını boşanmada size karşı delil olarak kullanabilir, ya da aynen sizin yaptığınız gibi haksız fiil nedeniyle maddi manevi tazminat davası açabilir.
eşiniz çalışıyor anlaşılıyor yazdıklarınızdan çocuk da yok sanırım. kendisi için yoksulluk çocuk varsa çocuk için iştirak nafakası talep edebilir, hakim haklarınızda ekonomik ve sosyal durum araştırması talep edecektir emniyetten. gelen bilgiler ışığında gerek görürse tedbiren nafakaya hükmedebilir. Ancak çocuk yoksa ve eş çalışıyorsa pek olası görünmüyor.
Mahkemede eşinizin anti depresan kullandığını, psikolojik sorunları olduğunu ispat edebilirseniz (hastahane kayıtları, ilaç reçeteleri, tanık ifadeleri vb.) işiniz daha da kolaylaşır.
Cevap: Erkek olarak eşimden şiddet gördüm,eşim psikiyatr hastası... Nasıl bir hak talep edebilirim?
Öncelikler yazdıklarınız için teşekkür ederim... Eşim çalışıyor ve çocuk yok. Psikolojisi bozuk olduğunu hastaneden rahatlıkla kanıtlayabilirim.. Üzerime atılan iftiraya şahitlik yapabilecek 4 kişiyi şahit olarak yazdırabilirm.. Üstelik bu kişiler karşı tarafın arkadaşı.. Şuan ne yapmalıyım öneri ve görüşlerinizi yazabilirseniz çok mutlu olurum..
Yardım edebilecek kimse yok mu?