İlk ay fazla aidat? Ve sorunlar...
Merhabalar, Ankara'da rezidansta bir daireye taşınalı 2 ay oldu. Taşındığımda henüz inşaat yeni yeni bitiyordu ve hali hazırda hala bir değişiklik olmadı.
Şimdi asansörlere bir yazı asmışlar, "ilk ay 200 TL olan aidat ücreti sonraki aylarda 100 TL olarak sizlerden temin edilecektir". Bu ne demek şimdi?
Dairelerin her yerinde sorunlar var, mesela sifonun şamandırası bozuldu, her katın duşundan alt katın banyo tavanına su sızıyor, musluklara elinizle yavaşça çarpsanız musluk patlıyor su fışkırmaya başlıyor, mutfak lavabosunun altından su damlıyor, balkon su gideri sürekli tıkanıyor, tavanlarda avize kancası bile yok, işçilik deseniz berbat!
Bana öyle geliyor ki tüm bu sorunları ilk ay alacakları fazla aidatlarla ödemeye çalışacaklar, sitede yaklaşık 500 daire var. Bu bozuk sifon şamandırasını ben ödedikten sonra ne anlamı kalıyor.
Ben bu kadar sorundan sonra binanın sağlamlığından da şüphelenir oldum, çünkü neye elinizi atsanız elinizde kalıyor! Bu durumu şikayet edebileceğim bir kurum yok mudur, gelip denetlemelerini istiyorum. Ayrıca bahçe sulamalarında ve apartman görevlisi dairelerinde kaçak su kullanıldığına dair bir bilgi edindim.
Anlayacağınız buraya taşındığıma bin pişman oldum, ayrıca taşınırken sitede yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve sauna gibi bir çok aktivite olacağı vaatleri verildi fakat daireler satışa çıkalı 3 ay olmuş bunlar ortada yok. Aidat fiyatları ise bunlar varmış gibi belirlenmiş.
Cevap: İlk ay fazla aidat? Ve sorunlar...
Eğer mal sahibiyseniz inşaatı yapan firmaya, kiracıysanız ev sahibinize yazılı olarak (imza karşılığı veya iadeli taahhütlü) ihtar gönderip sorunları bildirin ve düzeltilmesini isteyin. Aidatı kim belirliyor, kim neye göre tahsil ediyor, toplanan parayı kim, nereye, neye göre harcıyor, kat mülkiyeti kanunu'nu bulup okuyun. Haklarınızı ve ödevlerinizi kanundan öğrenin ki itiraz etmeniz gereken yeri tam olarak bilin.