Avukattan Eve Gelen İcra Tebligatı Hk.
Sevgili Arkadaşlar. Şöyle bir durum var ve sizden bilgi almayı umuyorum. Babam iki evlilik yapmış ve ilk evliliğinden biri kız biri erkek iki çocuğu var. İlk evliliğinden olan oğlu şu an 40 50 yaşları arasında onur yoksunu bir adam. 30 35 yıldır şu an oturduğumuz evle hiçbir bağlantısı yok fakat; her türlü haciz icra borç tebligatları oturduğum eve geliyor. Muhtarlıktan zamanında annem kaydını sildirmiş ama şahsın kendisi gelip ikametini aldırmamış. Yani şu an bankaların ve bilmediğim diğer kurumların veri tabanında sanırım ailemle oturduğum yerin adresi mevcut. Ailemin huzuru bozuluyor. Biz ne kefil olmuşuz ne de bir yere bu adamın borcuna karşılık imza atmışız. Daha önceleri icra memurları da geldi. Sırf adresi oturduğum evin adresini vermiş diye bu durumlarla karşılaşıyoruz. Şahıs gerçek ikametini borçlu olduğu kurumlara da bildirmiyor ve sürekli bu problemle karşılaşıyoruz. Gerçekten böyle bir durumda oturduğum eve haciz falan gelebilir mi? Ben bu şahsın burada oturmadığını kökünden nasıl çözebilirim. Kısacası eve borç falan gelmesin istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Saygılar
Cevap: Avukattan Eve Gelen İcra Tebligatı Hk.
Önce adrese dayalı kayıt sistemindeki adres bilgilerinin düzeltilmesini sağlayın. Herhalde şu madde işinize yarayacaktır.
Adres Kayıt Yönetmeliği Madde 29:
Beyanda şüphe
MADDE 29 – (1) Beyan edilen adres değişiklikleri hakkında şüpheye düşülmesi veya aynı yerleşim yerinin farklı hane halkından olanların beyanlarının tespiti halinde, mülki idari amirinin yazılı emri ile kolluk makamları tarafından gerekli soruşturma ve inceleme yapılarak sonucu nüfus müdürlüğüne bildirilir.
Adres değişikliğini belli bir süre içinde bildirmemenin cezası var bildiğim kadarıyla. Yine de bu sizin sorununuzu kökten halletmeyecektir. Mümkünse bu kişinin adresini bulun ve her gelene o adresi bildirin. Hatta kapınızın uygun bir yerine "... adlı kişinin adresi şudur" diye bir not yapıştırın. Belki adres varyetesinin işe yaramadığını görünce başka bir adres vermeye başlar.