Yanlış Banka Havalesi Ve Yaşanan Olaylar.
Arkadaşlar ben yaklaşık 950 tl atmden havale yaptım.Yaklaşık 1 saat içinde yanlış hesaba havale yaptığımı öğrenip Ziraat'ın müşteri hizmetlerini aradım.Yarın erken saatlerde şubeye gitmemi söylediler.Şubeye gittim.Yetkili adam öğrenci olduğumu dedim.Yardım istedim.Yapacak birşeyin olmadığını ancak sadece hesabın sahibinin tel numarasını verip görüşüp olayı tatlıya bağlayabıleceğimı soyledi.
Hesab sahibini aradım;
Durumu anlattım.Adam çok anlayışlı çıktı.Ancak hesabının kötü durumda olduğunu kredi durumları olduğunu ve sorunlu olduğunu söyledi.Banka görevliside yaptığı çalışma ile adamı doğruladı.Ancak uğraşacağını söyleyip bankaya gideceğini,durumu anlatacağını söyledi.Ancak adam çalıştığı için biraz geç gitti bankaya durumu anlatmış,adamlar başka bir bankanın parayı blokelediğini[veya başka bir tanım]söylemişler.Bizim abimiz 1-2 gün sonra diğer bankaya gitti.Yetkili kişide birşey yapamayacağını söylemiş.Yinede telefon numarasını alıp ilgileneceğini söylemiş.
Kısacası bizim abimiz yaklaşık 4-5 banka görevlisi ile tartışmış.Durumu açıklamışlar ancak yürekten yardım eden olmamış.
Ben şimdi öğrenciyim arkadaşlar bu durumu nasıl halledebilirim.Savcılığa şikayet veya dava açmak isterim.Ancak maddi durum beni zora sokar mı ?Ne gibi durumlarla karşılaşabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.Gerçi kime öğrenciyim dediysem öneme taş koydu
Cevap: Yanlış Banka Havalesi Ve Yaşanan Olaylar.
Göründüğü kadarı ile adam elinden geleni yapmaya çalışmış. "Bana ne" de diyebilirdi. Şikayet etseniz dava açsanız paranın geri ödenmesi kararı çıkar en fazla. Ama adam zaten batakta olduğundan alamanız seneler sürer, belki vaz geçersiniz. Dava sırasındaki eziyet ve masraflar da cabası.
Bunun yerine adamın telefonu nasılsa var, adama rica ederek almak daha kolay bir yol gibi göründü bana. Sonuçta o iflas etmiş de olsa siz öğrencisiniz. Üstelik muhatabınız iyi niyetli izlenimi veriyor.
Tüketici hakem heyetine müracaat edin belki lehinize bir sonuç çıkar ona göre davranırsınız.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Göründüğü kadarı ile adam elinden geleni yapmaya çalışmış. "Bana ne" de diyebilirdi. Şikayet etseniz dava açsanız paranın geri ödenmesi kararı çıkar en fazla. Ama adam zaten batakta olduğundan alamanız seneler sürer, belki vaz geçersiniz. Dava sırasındaki eziyet ve masraflar da cabası.
Bunun yerine adamın telefonu nasılsa var, adama rica ederek almak daha kolay bir yol gibi göründü bana. Sonuçta o iflas etmiş de olsa siz öğrencisiniz. Üstelik muhatabınız iyi niyetli izlenimi veriyor.
Banka adına şikayet edicem tabiki.Adama bir lafım yok.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar banka admına olucak şikayetim veya davam.
Alıntı:
Can3590 rumuzlu üyeden alıntı
Banka adına şikayet edicem tabiki.Adama bir lafım yok.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar banka admına olucak şikayetim veya davam.
Şikayetinizde veya dava dilekçenizde ne diyeceksiniz? Bankanın havale yapmasını istedim, yaptı. Üstelik tam da verdiğim numaraya yaptı. Ama meğerse verdiğim numara yanlışmış, beni uyarmadı mı diyeceksiniz?
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Şikayetinizde veya dava dilekçenizde ne diyeceksiniz? Bankanın havale yapmasını istedim, yaptı. Üstelik tam da verdiğim numaraya yaptı. Ama meğerse verdiğim numara yanlışmış, beni uyarmadı mı diyeceksiniz?
soruyorum işte neler yapabıırım dıye
Alıntı:
Can3590 rumuzlu üyeden alıntı
soruyorum işte neler yapabıırım dıye
biz de söylüyoruz işte neler yapabilirsin diye :)
Bankayı Tüketici Hakem Heyetine ve Bddk ya şikayet edebilirsin
Tüketici hakem heyetine ve Bddk'ya şikayet ederim sadece anladığım kadarıyla.
Bankayla görüşme yaparsan da bizzat iletebilirsin.Belki korkup yola gelirler :) Yok gelmiyorlarsa da şikayetini gerçekleştirirsin.