Geçici oturma izni bitecek olan birisiyle evlenmek...
Merhabalar,
Kız arkadaşım için 6 ay oturma izni alıp İzmir' de Türkçe kursuna başlattık ve kursunu bitirdi. Oturma iznini almadan önce 1 aylık vize hakkınıda kullanmıştık. Haliyle 1 ay vize + 6 ay geçici ikamet ile Türkiye' de kaldı. Oturma izninin bitmesine 1 Hafta kaldı ve biz nikah yapmak istiyoruz. İzmir Yabancılar Şubeye bu konuda danıştığımda duymadığım şey kalmadı. Çok kızdılar. Çıkmak zorunda, başına bela olur vs. gibi bir çok söz işittim kendilerinden. Kız arkadaşım Beyaz Rusya' lı. Ailemle birlikte yaşıyoruz İzmir' de. Sizce ne yapmalıyım? 2 seçeneğim var;
1.si kendisi ülkesine dönüp 3 ay orada kalacak ve bu arada belgeleri halledip geri dönecek, geldiğinde yeni 1 aylık vizesi başlayacağı için ve tüm evraklarda elimizde olmuş olacağından dolayı işlemlerini halledeceğiz, fakat sorun şu ki gitmek istemiyor haliyle 3 ay ayrı kalacağından.
2.si Geçici ikameti bittiğinden kaçak konumuna düşecek ve biz bu arada bir şekilde Beyaz Rusya' dan istenilen evrakları (doğum belgesi ve bekarlık kağıdı dediler) getirteceğiz. Daha sonra nikah işlemlerini yapıp Yabancılar Şube' ye başvurup ceza vs. ödeyerek yine ikamet alacağız.
Benim okuduğum diğer başlıklardan edindiğim yorum bu yönde. Sizce doğru mudur? Hangisini yapmalıyım. Açıkçası durumum çok iyi değil, ülkesine gidiş gelişi benim için büyük bir külfiyet olacak. Kaçak konumuna düşse başımıza birşey gelme durumu var mıdır? İstenilen belgeleri bir şekilde ülkesinden getirtsek nikah konusunda problem çıkartırlar mı?
Bu konuda acil yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar. Bilgili, deneyimli olanlar lütfen yardım edin. Teşekkürler.
Cevap: Geçici oturma izni bitecek olan birisiyle evlenmek...
Fikri, deneyimi, bilgisi olan kimse yok mu arkadaşlar ?