Babam vefaat etti emekli maaşı ne kadar kesilecek
Herkese merhabalar öncelikle cevaplayacak herkese teşekkür ediyorum.Babam 1 hafta önce vefaat etti.Emekli maaşı 1925TL idi.Ailede sadece annem ve ben 2 kişi kaldık.Tahminen emekli maaşı ne kadar kesintiye uğrar ne kadar maaş alırız.Kesin bir sonuç elbet kimse veremez ama tahminen bir rakam belirtirseniz sevinirim.
Kurum : emekli sandığı
Biz anne , oğul iki kişiyiz.Ben 18 yaşında bekarım ünv kazandım ve çalışmıyorum , annemde çalışmıyor.
Cevap: Babam vefaat etti emekli maaşı ne kadar kesilecek
Siz 2 kişi kimsiniz? kız,evli bekar yaş okul,çalışma vs bilgilerinizi yazarmısınız? Anne çalışıyormu ?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Siz 2 kişi kimsiniz? kız,evli bekar yaş okul,çalışma vs bilgilerinizi yazarmısınız? Anne çalışıyormu ?
Biz anne , oğul iki kişiyiz.Ben 18 yaşında bekarım ünv kazandım ve çalışmıyorum , annemde çalışmıyor.
Babam vefaat etti emekli maaşı ne kadar kesilecek
Herkese merhabalar öncelikle cevaplayacak herkese teşekkür ediyorum.Babam 1 hafta önce vefaat etti.Emekli maaşı 1925TL idi.Ailede sadece annem ve ben 2 kişi kaldık.Tahminen emekli maaşı ne kadar kesintiye uğrar ne kadar maaş alırız.Kesin bir sonuç elbet kimse veremez ama tahminen bir rakam belirtirseniz sevinirim.
Kurum : emekli sandığı
Anne Gelirin %60 ını Siz ise % 30 unu alacaksınız. Yani toplamda % 10 azalacak. Siz okulu bitirdiğinizde Anneniz maaşın % 75 ini tek başına alacak. Sizin maaşınızın kesilmemesi için okula kayıt belgelerinizi SGK ya vermeyi unutmayın.
Başınız Sağolsun.
Anne Gelirin %60 ını Siz ise % 30 unu alacaksınız. Yani toplamda % 10 azalacak. Siz okulu bitirdiğinizde Anneniz maaşın % 75 ini tek başına alacak. Sizin maaşınızın kesilmemesi için okula kayıt belgelerinizi SGK ya vermeyi unutmayın.
Başınız Sağolsun.
Alıntı:
Başınız Sağolsun.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Alıntı:
Başınız Sağolsun.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.
Emekli Maaşı Hakkında Bir Soru
Herkese merhabalar , annem ve rahmetli babamın maaşını alıyoruz.1900TL maaş alıyoruz 1300'ü anneme 600TL'side benim hesabıma yatıyor.Tabi Ünv okuduğum için 600TL bana geliyor.Babamın vefaatı 3 ay olduğu için bu sene okulu dondurmak istedim ve ünv kabul etti.Şimdi sormak istediğim soru ;
-Okulu dondursam devlet benim hakkımı keser mi ?
-Kesilirse anneme sadece 1300TL'mi kalıyor yoksa benim payımdan bir kısım ona geçiyor mu ? Geçiyorsa ortalama kaç TL alır
-Kesildi diyelim , önümüzdeki dönem yeniden okula başladığımda devlet parayı yeniden veriyor mu ?
-Birde son olarak yurt dışında dayımın yanında okuma gibi bir durumum var , orayı kazansam yurt dışındaki okulda devlet yine para verir mi ?
Cevap verecek herkese çok teşekkür ediyorum , kolay gelsin keyifli forumlar diliyorum.
Cevap: Emekli Maaşı Hakkında Bir Soru
Konuyu güncelliyorum , bilgiye ihtiyacım var teşekkür ederim.