Hagb karari varken eskİ suÇa hagb uyarlama talebİme red!
Herkese iyi günler
2004 de hırsızlığa eksik teşebbüs suçundan 1ay 10 gün hapis cezam para cezasına çevrildi ve o da ertelendi.
03.2013 tarihinde de kasten yaralamadan 100 gün hapis cezam 2000 tl para cezasına çevrilip 5 yıl denetim süreli hagb kararına bağlandı.
Şu an memurluk atamam için arşiv kaydımın olmaması gerekiyor fakat 2004 deki suçumdan dolayı arşiv kaydım mevcut,yani atamam iptal edilecek.
2004 deki karar için (koşullar uygun olduğundan dolayı) hagb uyarlanması için dilekçede bulundum ve bugün duruşma görüldü,red kararı alındı.
hakim gerekçeli kararı henüz yazmadı ama ek kararda savcının mütaalası ;
CMK'nun 231.maddesinde öngörülen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilse dahi yeniden suç işlememe yükümlülüğü getiren 5 yıllık denetim süresinin söz konusu olacağı,ayrıca sanığa ait güncel adli sicil kaydında 2013 tarihli hagb kararının bulunduğu,başkaca yasal takdiri ve arttırıcı veya indirim uygulanmasına yer olmadığı,sanık hakkında bu suçla ilgili olarak yeniden belirlenen cezaların sonuç olarak aleyhine olduğundan ve hukuki yarar bulunmaması nedeniyle 5237 sayılı TCK'nun 7/2 maddesi gereğince bu suçla ilgili yeniden değerlendirme sonucu lehe uyarlama talebinin reddine... şeklinde oldu.
Benim öğrenmek istediğim ;
03.2013 deki hagb kararı , 2004 tarihli karara hagb uyarlanmasına engel olmadığına dair nasıl bir dilekçe yazmalıyım,bu tarz bir dava ile ilgili karar örneği olan benimle paylaşabilir mi,yardımcı olursanız çok sevinirim.bilgi paylaştıkça değer kazanır diyerek yorumlarınızı bekliyorum,sağolun
Cevap: Hagb karari varken eskİ suÇa hagb uyarlama talebİme red!
Konu hakkında bir karar bulabildiniz mi ? Sonuç olarak itirazdan ne gibi bir cevap geldi aynı durumdayım yanıtlarsaniz sevinirim