Daha önce şahit olduğum bir olay sanırım benim başıma gelecek. Şöyleki;
Yanımızda çalışan bir kişinin banka borcu yüzünden işyerine maaş kesintisi yazısı gelmişti ve her ay düzenli olarak personelin maaşından 1/4 oranında kesinti yapılarak ilgili icra dairesi hesabına gönderilmekte idi. Ancak alacaklı taraf işyerimize polis ve icra memuru ile gelip, o personelin daha yeni aldığı maaşına el koydular.
Şimdi aynı durum benimde başıma gelebilir. İşyerimi kapadım ve maaşlı olarak bir yerde çalışıyorum. Benimde maaşımın üzerinde kesinti var ve her ay düzenli bir şekilde ödeniyor.Bunun haricinde ekstra bir ödeme maalesef yapamıyorum.Avukatlık bürosundan işyerim aranmış ve polis eşliğinde üst araması için geleceklerini söylemişler. Tabi işveren haliyle bu durumu hoş karşılamıyor.Sormak istediğim şey, üst araması için dışarıda, kendi evimde vs gelebilirler ama başkasına ait bir işyerine girebilirler mi.Buna hakları varmıdır.Yani geldikleri zaman işveren, bu işi dışarıda halledin bu işyerine giriş izni vermiyorum diyebilir mi.Bu durumda alacaklının ve işverenin yasal hakları nedir.
Şimdiden teşekkürler.