Cevap: Askerlİk ve mÜŞtekİlİk
Siz şikayetinizden vazgeçebilirsiniz bunun için tebligatta yazan mahkemeye gidip dilekçe verebilir veya duruşmaya katılıp sözlü olarak ifade edebilirsiniz. Aynı zamanda olayın tanığı olduğunuz için bir kere olsun duruşmaya çıkıp gördüklerinizi anlatmanız gerekebilir bu yüzden gitmezseniz zorla getirme kararı çıkabilir. İfadenizi verdikten sonra şikayetinizden de vazgeçtiyseniz sizi çağırmazlar artık diğerleri için dava devam eder hakaret davası şikayetten vazgeçme ile düşer de tehdit kamu davası olarak devam eder.
Sayın Engin Oğuz Bey öncelikle çok teşekkür ediyorum cevabınız için. Tek bir soru daha sormak istiyorum efendim. Duruşma istanbulda ve ben duruşma günü istanbulda olmayabilirim.Öğretmen olarak atamam gerçekleşebilir. Onun için istanbuldaki duruşmaya katılamayabilirm. Bunun için nasıl bi yol izlemem lazım efendim. Saygılarımla..
En yakın adliyeye gidip nöbetçi mahkeme kanalı ile mahkemenize dilekçe ile durumu bildirin bir dahaki celse nerde olacaksanız ordaki mahkemeye ifade verebileceğinizi beyan edebilirsiniz.
çok teşekkür ediyorum .iyi çalışamalar diliyorum efendim saolun