2547 ve 657'den Anlayan Zorunlu Hizmet'i Bilen Avukat
Merhaba arkadaşlar,
2004 yılında bir üniversitede araştırma görevlisi ve öğretim üyesiydim.2011'de Milli Eğitim Bakanlığı'na geçtim açıktan atama ile. Ve 3 yılımı tamamlayınca zorunlu hizmet için atamam çıktı. 2010 yılında gelen zh affından faydalanmak istiyorum.2004'ten beri memur statüsündeyim. Bununla ilgili dava açacağım fakat konuya vakıf avukat arayışındayım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: 2547 ve 657'den Anlayan Zorunlu Hizmet'i Bilen Avukat
2004-2007 yılları arasında Kahramanmaraş Sütçü Imam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptım. Bu görevden ayrıldıktan sonra 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Açıktan Atama yolu ile öğretmen olarak atandım. 3 yıl Antalya ili Serik ilçesinde görev yaptıktan sonra zorunlu hizmete tabi olduğum gerekçesi ile isteğim dışında tercih yaptırılarak şu anda görev yaptığım Giresun ili Alucra ilcesine atandım. 06/05/2010 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının çıkardığı yönetmelik ile bu tarihten önce öğretmenlik mesleğine atananlar zorunlu hizmetten muaf tutulmuşlardır. Fakat daha sonra bu tarihten önce sözleşmeli olarak görev yapıp sonradan kadroya geçenler de zorunlu hizmetten muaf tutulmuşlardır. Sonraki dönemlerde 657 ye tabi devlet memurluğu ndan öğretmenlik kadrolarına geçenlerde mahkeme yolu ile zorunlu hizmetten muaf tutulmuşlardır. Ben üniversite kadrosunda çalışır iken 2547 sayılı Kanuna tabi idim. Ancak bu Kanunda bulunmayan hükümler için 657 sayılı kanun bizler içinde geçerli idi. Yine devlet memuru tabirine bakıldığında devlet üniversitelerinde çalışanlarında bu bağlamda değerlendirildiği görülmektedir. Ayrıca Milli Eğitimin personel özlük islerini yürüttüğü mebbis programına girildiğinde memuriyete başlama tarihi olarak 2004 yılı yazılmaktadır. Mahkemeye başvurmam durumunda zorunlu hizmet yükünden kurtulmam ve eski görev yerime iadem mümkün müdür?