Rent a Car açık senedi vermedi
Merhabalar. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Bir araba kiralama şirketinden araba kiraladım 1 günlük. Üstü sözleşme, altı açık senet olan yere imza attım. Üstte tarih vardı ama senette tarih ve miktar yoktu. Arabayı verdim, senedi vermediler, 1 ay sonra gelin alın dediler. Burdan 1 sene önce yine almıştım araba, o senette kaldı onlarda. Türlü bahaneler her gittiğimde, yok muhasebeye verildi o senet, yok nereden bulalım vs.
Sorularım şunlar
- Bu senetlere tarih konmuyor. Bu senetlerin zaman aşımı, geçersiz olması için kaç yıl geçmesi lazım? Tarih olmadığı için zaman aşımı olmuyor mu?
- Senetleri 1 ay sonra veririz dediler. Vermezlerse avukat mı tutmam gerekiyor?
Zamanaşımını sormamın sebebi daha önce 4-5 yerden daha kiralamıştım. Onlarda da senetimi unutmuş olabilirim. Tam hatırlamıyorum çünkü.
Cevap: Rent a Car açık senedi vermedi
Tüm araç kiralama şirketlerine senetlerin kullanılmaksızın tarafınıza iadesi, aksi takdirde yasal haklarınızı kullanacağınızı içeren bir ihtarname gönderin. İhtarnameyi avukat yazarsa daha iyi olur.
Merhaba simdiden tesekkurler.Bir kiralama sirketinden 3 kez arac kiraladim.Sozlesme imzaladim bi kez diger 2 kiralarimda sozlesme yapmadik. 3 ay sonra almaya gel dediler evraklarimi ve bu hafta alicam ancak noterden borcu yoktur ihbarnamesi gondereyimmi.Olasi bi ihtimale karsi varsa senet isleme koymamasi icin nasil bir islem yapmaliyim simdiden tesekkurler
Bende bu sorunun cevabını çok merak ediyorum. VolkanYld yazdığı durumda senetin geçersiz olması için kaç yıl geçmesi gerekir ?
Açık yani doldurulmamış senetlerin anlaşmaya aykırı doldurulması suçtur senetler vadesinden itibaren 3 yıl kambiyo niteliğindedir üç yıl sonra ise alacak belgesi niteliği devam eder temel ilişkiye dayalı olarak ispat görevi görür alacak zaman aşımına uğramadıkça bu belgeler alacağı ispat için kullanılmaya devam edilebilir alacak zaman aşımı ise 10 yıldır.