skdan dul aylığı bağkurdan yetim aylığı alabilirmiyim
benim eşim sigortadan emekliydi 2011 yılında vefat etti. babam da 2014 haziran ayında vefat etti babam bağkurdan emekliydi. alo 170 sağlık hattını aradım bana farklı kurumlar olduğu için yetim aylığınada başvurabileceğim söylendi mersin sgkya gittim 5510 a göre reddedildi dediler. ali tezelin bu konuyla ilgili bir yazısı var 2012 de geçen geçici 31. mnaddeyi anlatıyo farklı kurumlardan alınabilir diyo tekrar 170i aradım alabilirsiniz eğer red ediyorlarsa suç duyurusunda bulunabilirsiniz dediler iyice kafam karıştı bu konuda bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilirmisiniz
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: skdan dul aylığı bağkurdan yetim aylığı alabilirmiyim
Alo 170 nasıl diyebiliyor alması gerekir diye bilemiyorum ama,
SSk BAĞKUR ve EMEKLİ SANDIĞI 3 ayrı kurum iken , yani 5510 sayılı kanundan önce vefat etmiş kişiler için hem SSKdan hem Bağkurdan dul ve yetim maaşı almak mümkündü,
3 kurum tek çatı altında birlşip adı SGK (sosyal güvenlik kurumu) olduktan sonra , yani 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden sonra vefat edenlerin hak sahipleri için 2 ayrı maaş alma imkanı ortadan kalktı diye biliyorum ben.
Sizin babanız da eşiniz de 2008 tarihinden sonra vefat etmiş olduğu için, aylıklardan yüksek olanı tercih edebilirsiniz benim bildiğim kadarıyla.
SGK bağlanmama sebebi olarak tam olarak ne diyor?
Cevap: skdan dul aylığı bağkurdan yetim aylığı alabilirmiyim
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Alo 170 nasıl diyebiliyor alması gerekir diye bilemiyorum ama,
SSk BAĞKUR ve EMEKLİ SANDIĞI 3 ayrı kurum iken , yani 5510 sayılı kanundan önce vefat etmiş kişiler için hem SSKdan hem Bağkurdan dul ve yetim maaşı almak mümkündü,
3 kurum tek çatı altında birlşip adı SGK (sosyal güvenlik kurumu) olduktan sonra , yani 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden sonra vefat edenlerin hak sahipleri için 2 ayrı maaş alma imkanı ortadan kalktı diye biliyorum ben.
Sizin babanız da eşiniz de 2008 tarihinden sonra vefat etmiş olduğu için, aylıklardan yüksek olanı tercih edebilirsiniz benim bildiğim kadarıyla.
SGK bağlanmama sebebi olarak tam olarak ne diyor?
5510 a göre reddedildi diyor. ama 170 i tekrar aradım hukuki yollara başvurabilirsiniz diyor kafam çok karıştı