Yeni ev aldım ev sahibinin çıkmaması
Merhaba arkadaşlar
Yeni ev aldım ev sahibinin 40-45 gün çıkması için vakit tanınıyormuş emlakçının söyledigine göre böyle bir süre tanıdık. Fakat evi aldığımız kişi biraz sorunlu sanırım hal ve hareketlerinden anladığım kadarıyla ev sahibinin evden çıkmak istememesi durumunda ne yapabilirim?
Teşekkür ederim.
Cevap: Yeni ev aldım ev sahibinin çıkmaması
Alıntı:
hsn25 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar
Yeni ev aldım ev sahibinin 40-45 gün çıkması için vakit tanınıyormuş emlakçının söyledigine göre böyle bir süre tanıdık. Fakat evi aldığımız kişi biraz sorunlu sanırım hal ve hareketlerinden anladığım kadarıyla ev sahibinin evden çıkmak istememesi durumunda ne yapabilirim?
Teşekkür ederim.
Hukuki olarak satın aldığınız ev için, ev sahibine herhangi bir süre tanımanız gerekmez ama usulen elbette belirli bir süre verilir. Tapuda tescille birlikte evin tüm hakları size geçer ve ev sahibi o andan itibaren ev içinde işgalci konumundadır. Müdahalenin meni davasıyla birlikte ev sahibinizin evi boşaltacağı tarihe kadar olan zamanın rayiç kira bedelini isteyebilirsiniz.
Müdahalenin meni davası uzun sürmez mi bu süre içinde oturdugu kira bedelini vermezse ne olur ? vermiş oldugunuz cevap için ayriyetten teşekkür ederim.
Fuzuli işgal sebebiyle kaymakamlığa müracaat edin hemen olmazsa yine fuzuli işgal sebebiyle sulh hukuk mahkemesinde tahliye davası açmanız gerekir kanaatimce çıkana dek geçen süre için de ayrıca Asliye hukuk mahkemesinde ecrimisil davası açılabilir.
Vermiş oldugunuz cevaplar için teşekkür ederim. Umarım zamanında çıkar ve bu tarz işlerle ugraşmak zorunda kalmam.