Babam evi satacağını söylüyor borcu varmış
Okuyup lütfen bir fikir verin , bir el uzatın .
ben 22 yaşındayım , Babam bizi bir buçuk yıl önce terk etti vede giderken cenaze parasını bıraktı bana , arayıp sormayın benide diyip gitti .
Hiçbir yardım etmedi eve , ben çalıştım okulum aksadı , ablam çalıştı okulu aksadı , kira geliride var annemin maaşı yok öyle idare ettik.
Eve geldi geçen gün , Bodrumda dükkan açmış batmış , maaşıda bankadan kesilmiş 350 lira gibi birşey alıyormuş birde mafya yamı ne borcu varmış ,
Bu evi satıcam 100 bin lirada size vericem ne yaparsanız yapın dedi bana , ben yine bodruma gidicem dedi .
Annem eve , babam satmasın diye aile konutu Şerh i koydurmuştu . Tamam babam satamaz şuanda bu evi
Benim asıl olayım boşanma konusu .
Ben 22 yaşında erkeğim , annem 65 yaşında , ablam 23 yaşında , birde babamın önceki eşinden olan Bir ablam daha var 28 yaşında (aynı evde yaşamıyoruz )
Ayrılma konusunda mal bölümü olayında cocuklar para yada pay alabilirmi bu 1.sorum ?
Anneminde üstünde bir ev , babamın üstüne 1 ev birde araba var . Söylediğine göre birde borçları var
Bu 2 evde şu sayede oldu
2002 den sonra,
Bizim eski bir evimiz vardı dedemden babama MİRAS kalan . Bu eve mütait girdi vede evin fiyatı 2 kat arttı babamda evi satıp anneme değeri düşük bir ev , kendine değeri yüksek olan bir ev aldı . 350 bin lira civarı değeri
annemin geliri sadece o evden aldığı kira
Şimdi annemin üstündeki evden babam hak iddaa edebilirmi ?
Babamın evinden annem hak iddaa edebilirmi ?
çocuklara boşanmadan dolayı bir pay düşermi ? Biri üvey 3 cocuk
Bu arada babam her türlü düzenbazlığı yapabilecek bir adamdır .
- - - Updated - - -
okuyan bilgili arkadaşlarımız abilerimiz yokmu ,acil
- - - Updated - - -
arkadaşlar lütfeeeeeen
Cevap: Babam evi satacağını söylüyor borcu varmış
Boşanma nedeniyle mal paylaşımında Çocuklar herhangi bir hak -pay alamazlar.
Sonuçta anneniz, babanıza kalan mirasla alınmış olan bahsettiğiniz evde kendine bir hak görüyor, bulabiliyorsa, babanız da annenize aynı şekilde almış olduğu ev üzerinde kendine bir hak görecektir.
yani babam annemin evine hak görebilir ama annem göremez mi ?
Annenizin zaten bir evi yokmuş. Babanız kendisine kalan mirastan annenize bir ev alıvermiş. Yani Babanız kişisel malı ile annenize ev almış. Bu durumda babanız boşanma aşamasında annenize ait olduğu söylediğiniz evin alımında kişisel malı ile olan katkısını ispat edecek olursa o mal üzerinde katkısı oranında hak sahibi olacaktır.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Annenizin zaten bir evi yokmuş. Babanız kendisine kalan mirastan annenize bir ev alıvermiş. Yani Babanız kişisel malı ile annenize ev almış. Bu durumda babanız boşanma aşamasında annenize ait olduğu söylediğiniz evin alımında kişisel malı ile olan katkısını ispat edecek olursa o mal üzerinde katkısı oranında hak sahibi olacaktır.
Baba kendi kişisel malı ile anneye ev almış Baba öldüğünde çocuklar dava açıp bu evden pay isteyebilirlermi?
Baba öldüğünde çocuklar mirasçı olacaklar.. neden dava açsınlar ki ?
Bir çocuk daha var hayatta kalan eşten olmayan. O açabilir sonuçta
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Baba öldüğünde çocuklar mirasçı olacaklar.. neden dava açsınlar ki ?
Baba şahsi malından anneye ev almış normalde ev babanın üzerinde olsaydı anneye 1/4 ü kalacaktı. diğerleri çocukları bölüşecekti. Bu durumda mirastan mal kaçırma nedeni doğmazmı? diğer mirasçıların saklı paylarını isteme hakları yokmu?
Sn Kırcalı bütün çocukların açabilmesi gerekmezmi?
Yasal olarak elbette hepsi mirastan mal kaçırma iddiasıyla dava açma hakkına sahip,
ama burada konu açıp annesinin adına olan evi korumak ve babasının adına olan evdeki annesine ait payı korumak isteyen bir çocuğun dava açacağını düşünmediğimden, baba bir anne ayrı kardeşin dava açma ihtimali olabileceğini söylemek istedim sadece.