Evsahibimizle yaşadığımız sorunlar
Merhaba;
Kira konusunda benimde danışmak istediğim bir konu var! Bende 05/04/2013 tarihinde Kontrat ile kiraladığımız konutun sahibi henüz kontrat süremiz dolmadan çıkmamız için sürekli sözlü olarak rahatsızlık verdi! Yılımızın dolmasını beklemesini rica ettik Kontrat yenileme tarihi gelince kontratta belirlenen artışın üstünde bir kira talep etti itiraz etmedik (çocuğun okuluna yakın olması sebebi ile) Bu sürecin sonunda şimdi elimde yeni kontratım var en baştan itibaren faturalar ev sahibinin üstüneydi. Cenaze sebebi ile 1 ay memlekete gittik geldiğimizde hepsini kapattırmış ve evden çıkmamızı istediğini söyledi! Şimdi bu durumda çıkmaya itirazımız yok fakat taşınmakta bir süreç ve bu süre içerisinde faturaları üzerimize almamız için vermesi gereken DASKı vermeyeceğini çıkmamızı söyledi! Kontrat süremiz 05/05/2014 te son buluyor! Bu maduriyetimizi gidermek için ne yapmalıyız! Ayrıca vergiden kaçırmak için kirayı hep elden aldı ama ofisimiz kendimize ait ve kamera sistemimizin kayıt ettiği sürede ve çalışanların şahitliğinde kirasını aldığını ispatlayabilirim!! Böylesi bir terbiyesizliğe karşı sessizlikle gitmek istemiyorum acil bir öneri rica ediyorum!!
Cevap: Yeni Ev Sahibimle Bitmeyen Sorunlar
Merhaba;
Kira konusunda benimde danışmak istediğim bir konu var! Bende 05/04/2013 tarihinde Kontrat ile kiraladığımız konutun sahibi henüz kontrat süremiz dolmadan çıkmamız için sürekli sözlü olarak rahatsızlık verdi! Yılımızın dolmasını beklemesini rica ettik Kontrat yenileme tarihi gelince kontratta belirlenen artışın üstünde bir kira talep etti itiraz etmedik (çocuğun okuluna yakın olması sebebi ile) Bu sürecin sonunda şimdi elimde yeni kontratım var en baştan itibaren faturalar ev sahibinin üstüneydi. Cenaze sebebi ile 1 ay memlekete gittik geldiğimizde hepsini kapattırmış ve evden çıkmamızı istediğini söyledi! Şimdi bu durumda çıkmaya itirazımız yok fakat taşınmakta bir süreç ve bu süre içerisinde faturaları üzerimize almamız için vermesi gereken DASKı vermeyeceğini çıkmamızı söyledi! Kontrat süremiz 05/05/2014 te son buluyor! Bu maduriyetimizi gidermek için ne yapmalıyız! Ayrıca vergiden kaçırmak için kirayı hep elden aldı ama ofisimiz kendimize ait ve kamera sistemimizin kayıt ettiği sürede ve çalışanların şahitliğinde kirasını aldığını ispatlayabilirim!! Böylesi bir terbiyesizliğe karşı sessizlikle gitmek istemiyorum acil bir öneri rica ediyorum!!
- - - Updated - - -
Onlıne olanlara bakınca çabucak biz cevap alacağımı sandım! Ama sanırım sadece belli konularda cevap veriliyor! Maduriyetimizmi yetersiz geldi anlayamadım!!
Kiraladığınız yer konut mu ofis mi konutla başlayıp ofisle bitirmişsiniz de?
Konut evet öyle olmuş maalesef!
Ev sahibi ya da mülk sahibi diyelim kira kontratını bitirme hakkı yok bu hak kiracıya aittir sizi çıkaramaz elektirik su doğalgaz gibi abonelikleri kullanan üzerine olmalıdır bugüne dek bu şekilde kullanmanız hata zaten kiraları da elden verme yolunu seçmeniz de diğer bir hata elinizde belge yok kayıt şahit var diyorsunuz bunlar kesin delil sayılmaz sıkıntılı bir durum sizinki vergi dairesine şikayete kalksanız şimdi size de ceza yazabilirler abonelikleri bir şekilde üzerinize alıp kalmaya devam edebilirsiniz.
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim! Eksikliklerimizin ceremesini çekiyoruz! Ama asıl öğrenmek istediğim DASK olmadan abone olamıyoruz vermeyi reddediyor okullar açılana kadar aboneliği üzerimize almamız şart evde çocuk var! Ama bunu anlayabilecek biri değil karşımızdaki ayrıca biz evden Mülk sahibinin kanunsuz zorlamasıyla çıkıyoruz! Kullanmamı tavsiye edebileceğiniz bir hakkım varmı!
Maalesef haklısınız size cevap verilmiş bana cevap bile gelmedi tabi herkes iş güç sahibi, yani herkesin sorularını yanıtlamaya kalksalar olmaz o iş.
Benim şahsi önerim şu şekilde, kendisine noter aracılığıyle bir tebliğatta bulunun kirayı ödemeniz için bir iban no vermesini isteyin ve dask ı yaptırmasını bu süreçte doğacak mağduriyetlerden dolayı aksi halde dava açacağınızı falan belirtin. Benim hukuk bilgim yok bunu tamamen sokak zihniyeti ile söylüyorum. En azından korkabilir bu tarz bir şey gelirse. Bir de vergi dairesine gidip bir danışın, siz suçlu çıkarmısınız yoksa o adam mı sadece suçlu çıkar. Kolay gelsin.