Cevap: Feragat Sözleşmesi
Mirası reddetmedikçe tüm kardeşler yasal mirasçıdır...
Zaten mirası istemediğine dair kardeşimin feragat ı var
Bahsettiğiniz mahkeme ne mahkemesi?
Dava konusu ne yani,
kim ne gibi bir taleple dava açtı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Dava konusu ne yani,
kim ne gibi bir taleple dava açtı?
Kısaca tekrar şöyle ozetleyeyim. Babam vefat etti. Veraset ilamini mahkemeden aldim. Ben annem ve 3 kardesime pay edildi. Babam vefat etmeden once feragat sozlesmesinden bahsetmiski ama sozlesme elimde olmadigi icin mahkemeye ibraz etmedim. Pay edilen 3 kardesten birisi babam hayattayken feraget etmis mirastan. Simdi o sozlesmr elime gecti. Tekrar veraset ilami alabilirmiyim? Feragat eden kardesi varislikten cikartabilirmiyim? Ve izlemem gereken prosedur nedir?
Veraset eden kardeşiniz hala hayattaysa , daha doğrusu babanızdan önce vefat etmemişse,
feragat sözleşmesi noter huzurunda düzenlenmiş şekil olarak bir eksikliği olmayan bir sözleşme ise;
feragat sözleşmesiyle birlikte veraset belgesinin iptali ve yeniden düzenlenmesi için dava açabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Veraset eden kardeşiniz hala hayattaysa , daha doğrusu babanızdan önce vefat etmemişse,
feragat sözleşmesi noter huzurunda düzenlenmiş şekil olarak bir eksikliği olmayan bir sözleşme ise;
feragat sözleşmesiyle birlikte veraset belgesinin iptali ve yeniden düzenlenmesi için dava açabilirsiniz.
evet feragat sözleşmesi eksiği olmayan bir sözleşme. bu belge ile yeniden veraset ilamı alabilir ve feragat eden kardeşimin payları tekrar bize paylanır değil mi.
Alıntı:
McOpposite rumuzlu üyeden alıntı
evet feragat sözleşmesi eksiği olmayan bir sözleşme. bu belge ile yeniden veraset ilamı alabilir ve feragat eden kardeşimin payları tekrar bize paylanır değil mi.
Turk Medeni Kanunu öyle olması gerektiğini söylüyor :)