Boşanma davası sürerken maddi ve manevi tazminat talebi açmak.
Boşanma davası açtığımızda maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmayıp direk sebeplerden ötürü boşanma davası açmıştık. Ama karşı taraf çeşitli yalan ve iftiralarla ve yapmadığı harcamaları yaptım diyerek ayrıca parasını kendi verdiğim çeşitli çeyiz eşyalarını elinde fatura ve belge olmadan ben aldım diyerek geri iadesini değil direk bedelini istemektedir.
Sorum şu:
1) Boşanma davası sürerken yeni dava açmadan maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir miyim ? Nasıl?
2) Elinde belge fatura olmadan ve eşyalara ait cins, tür belirtmeden eşyaya direk fiyat istenebilir mi? İstenirse mahkemenin tepkisi buna ne olur?
3) 2,5 aylık evlilik ile beni maddi olarak zarar sokan bu kızın ailesine ayrı dava açabilir miyim? Zira kızı ben iş yerindeyken evimden alarak ve itibarımı zedelediler.
4) Davada taraf olan birinin iftira ve yalanları ıspatlayabilmesi için telefon ses kaydı sunması yasal olarak sıkıntılı mı?
teşekkür ederim.
Cevap: Boşanma davası sürerken maddi ve manevi tazminat talebi açmak.
Boşanma davası sürerken tazminat talep edilebilir ama harç ödemek zorunda kalırsınız mahkemeye. Ya da yeni dava açar yine harç öder davaların birleştirilmesini talep edebilirsiniz. Eşyaların makul olan ücretleri istenebilir. Boşanmaya ilişkin Tazminat davası kızın ailesine değil, kendisine açılır. Ama size karşı doğrudan yani evliliğiniz ile ilgili olmayan bir nedenle zarar vermişlerse onlara karşı da tazminat davası açma hakkınız var. Aile içinde özel hayatın gizliliği hükümleri işlemeyeceğinden boşanma davalarında telefon kayıtları delil olarak kullanılabilir.