Haksız faturaya icra takibi(Metronet)

Merhabalar.
2013 yilinda metronet adsl hizmetlerine abone oldum. 10 ayindan itibaren ikametgah adresimin değistirmem sebebi ile tasima talebinde bulundum. Bu tarihten itibarek 1 mbit bile bir kullanimim olmadi. Defalarca arayarak bir ariza oldugunu ve internet hizmeti alamadiğimi müşteri hizmetlerine telefonda bildirdim. Ve bu aylar için,hizmet almadiğim icin fatura itirazinda bulundum. Daha sonra beni arayarak evet haklisiniz faturalarinizi iptal ediyoruz dediler. Bir kac kez telefonla arayarak borcum olmadigini da teyit ettim. Bu süre zarfinda herhangi bir fatura gelmedi bana. Metronet Superonline'a satildiktan sonra bana 162.02 lira borcunuz var ödemezseniz icra takibi başlatilacaktir diye bir zarf geldi. Bende müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlattim. Her gün en az iki kez aramama rağmen geri dönüş yapmadilar konu inceliyoruz size geri dönüş yapacağız dediler ve 28.08.2014 tarihinde hakkimda icra takibi başlatmişlar.  Fatura 525.00 lira olmuş. İcra müdürlüğüne gittim durumu anlattim haksiz bulunursaniz %40 ceza ile ödersiniz dediler. Bu durumda hangi yolu izlemeliyim. Tutari yatirip sonra mi itiraz edeyim veya birşey ispat edemezsiniz kuzu kuzu ödeyin mi diyorsunuz.
Arkadaşlar yardimlarinizi bekliyorum,duyarli arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Haksız faturaya icra takibi(Metronet)

Elinizde herhangi bir kanıt var mı? Eğer itiraz ederseniz iş mahkemeye gider, %40 itiraz cezası, karşı tarafın avukatlık ücreti filan derken çok para ödersiniz. Eğer haklılığınızı çatır çatır kanıtlayamıyorsanız ödeyin, kurtulun!

Hizmeti sağladıklarının ispatı onların yükümlülüğündedir. Siz taşındığınızı sözleşmenize uygun olarak karşı tara bildirdiyseniz sorun yok. İcraya İtiraz edin ve ödemeyin. 
NOT: icra itiraz süresini sakın kaçırmayın.

Alıntı:

frmax rumuzlu üyeden alıntı

Hizmeti sağladıklarının ispatı onların yükümlülüğündedir. Siz taşındığınızı sözleşmenize uygun olarak karşı tara bildirdiyseniz sorun yok. İcraya İtiraz edin ve ödemeyin. 
NOT: icra itiraz süresini sakın kaçırmayın.

Karşi tarafa bildirdim hatta fiber pbld kullanirken taşindiğim bölgede uygun alt yapi olmadiği icin adsl'e geçiş yaptim ve yeni sözleşme imzaladim hatta kargo ile elimdeki modemi iade ettim. Adsl için telekomdan telefon abonesi oldum. O tarihten itibaren de hizmet alamadim. Ben bu hizmeti alamadiğim için aradiğim sözlü uyarilari ispat edemeyecek olmamdan çekiniyordum. Ama anladiğim kadari ile yükümlülük onlarda, onlar hizmet verdiklerini ispat etsinler diyorsunuz. Çok tesekkur ederim yorumunuz icin. Ben ödemeyi düşünüyordum...
Örnek bir itiraz dilekçesi verirlermi bana müdürlükten. Nasil bir dilekçe ve uslub ile itiraz etmeliyim.

Süreyi kaçıracaksınız. İcrada süre sadece 1 haftadır.

Alıntı:

senoleker rumuzlu üyeden alıntı

Süreyi kaçıracaksınız. İcrada süre sadece 1 hatadır.

Elime tebligat-ödeme emri ulaştiktan sonra 1 hafta. İcra müdürlüğüne gittim onlarda aynisini söylediler. 
Beni superonline'in hukuk bürosu bilgilendirdi.

Bugün elime tebligat ulasti ve itiraz dilekçesi yazip verdim. Ne zamana sonuçlanir bilgisi olan varmi ?

Salih Bey, benzer bi durum da ben yaşıyorum superonline ile.
Tecrubenizin sonucunu paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz bana ve benzer durum yaşadığını düşündüğüm biçok insana.