e-devlette görünen davayı artık göremiyorum
merhabalar. adıma açılmış bir mahkeme için bir kaç defa ifade verdim. bu süre zarfında e-devlet mahkemelerim portalında gözülüyordu ancak artık o mahkeme gözükmüyor. ve o mahkemeden artık bana tebligat kağıdı da gelmiyor. eğer değerli bilgileriniz arasında buna da bir fikir sunarsanız sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim kolay gelsin.
Cevap: asliye ceza mahkemesi
Suç neydi ne zaman işlemiştiniz?
şuç resmi evrakta sahtecilik 2012 sonlarında mahkeme başlamıştı hocam
Erişimle, alt yapı sorunuyla güncellemeyle ilgili olabilir mahkeme kalemine gidip son durumu öğrenmenizi öneririm öyle silinip atılacak bir mevzu değilmiş çünkü belki görevsizlik verilip başka mahkemeye yollanıyordur.
edevlet sisteminde mahkeme dava dosyası kısmında duruşması yapılmış ve bitmiş mahkemeler ne kadar süre sonra sistemden silinir? anladığım kadarıyla duruşması yapılmış ve mahkemesi bitmiş davaların kararlarını Yargıtaya temyize gönderince alt mahkemenin durumu da açık kalıyor.doğrumudur?
Silinecek diye bir şart yok heralde ben 6-7sene önce bitmiş kesinleşmiş davaları görebiliyorum e-devlette vatandaş olarak. Temyize giden dosyalarda evet açık görünüyor gerekçeli karar yazıldı diye geçer genelde.
Acaba vekalet verdiğimiz insanlar da e-devlette sanık ya da müşteki olduğumuz bir davanın detaylarını görebiliyorlar mı?
Taraf olduğum davalar yüzünden çok yakınımdaki kişilere vekalet vermekten imtina etmeli miyim? Sn. Avukatlar yardımcı olabilirlerse çok makbule geçer.
Vekalet verdiğiniz insan değil de bir melekse yani avukatsa görebilir değilse göremez siz şifrenizi vermedikçe. :)
Keşke tüm avukatlar melek olsa :)
Demek ki seneler önce yaşadığım tatsızlığı yakınlarımın öğrenmemesini sağlamamın tek yolu yakın çevremden bir avukatımın olmaması...
İlginize ve cevabınıza teşekkürler.