Forum sitesinde Atatürk'e hakaret nedeniyle savcılığa şikayet
Merhaba
Bir forum sitesinde atatürke hakaret konusundan savcılığa verilmişiz.Aslında hakaret etmedim ama vermiş.
Mahkemeye sevkedilsek 18 yaşımı doldurmadıgım ve okudugum için denetimli serbestlik istiyebilirmiyiz.Hukukçu arkadaşlardan cevap beklıyorum.
Konuyu özetlemek gerekirse ; Atatürkün 2 tane fotoğrafının çöpe atılmış,bunu biri konu açmış ve linkten şikayet etmemizi istemiş.
Bende aslında o terbiyesizliğe tepki göstermek amaçlı geldim.3-4 yorum attım,en sonunda adam Vak İT gazetesi yazmış bende alıntı yapıp ata put diyorlar yazdım ama flood denen teknik sorundan dolayı 3-4 ardarda yorum attıgım için ata put kelimesini kaydetmiş diyorlar yazısı alt yoruma geçmiş.Biriside savcılıga vermiş.
Kagıt gelmedi ama gelir.Konu ve yorumları yöneticiler sildi,siyasi konu yasak oldugu için ama istenirse geri getirilir.Adam ekran görüntüsü aldı herhalde.Sorularım şunlar ;
* Bu durumdan ceza alır mıyım ?
* Hiç suçum yok,18 yaşımı doldurmadım ve okuyorum.Denetimli serbestlik alır mıyım ? (Bazıları almış yazarlar v.s atatürke hakaretten d.serbestlik diye çünkü 1-3 yıl cezası var ve 1 yıl verilirse,d.serbestlik veriliyor ama sorayım dedim yine)
* Teknik bir problem var ama bunu nasıl kanıtlıyabilirim bilmıyorum zaten bununda kanıtlanması imkansız nerdeyse,sizce savcılık/mahkeme beni bu konuda anlar mı ?
Tahminen şikayet edelim 25-30 gün olmuş,sizce eve tahminen kagıt ne zaman gelir eve ?
Cevaplıyanlardan Allah razı olsun.