Nişanlıyken Takılar ve Gönderilen Eşyalar Hk.
Merhabalar;
Nişanlıyken nişanlımın evine gönderdiğim eşyalar ve nişanda taktığım takılar mevcut. Aramızda oda nikahı oldu ve oda nikahında takı olmadı. Şu an aradaki anlaşmazlık nedeni ile karşı taraf kızlarını vermiyor ve düğün iptal oldu. Ayrıca hiçbir eşyayı ve takıyı vermeyeceklerini söylüyorlar. Normalde düğün günü ya da nikah günü bir takımız olsaydı doğal olarak eşim kendisine takılan her şeyi hak edecekti. Fakat benim aldığım her şey nikahtan önce. Ayrıca çeyizde serilmedi. Çeyiz serilmiş olsaydı aldığımız tüm eşyalarda (havlu,yemeni.. vb) gelecekti. Ayrıca boşanma yoluna da karşı taraf gitti. Sormak istediğim biz karşı taraftan gönderdiklerimizi geri alabilir miyiz?
Cevap: Nişanlıyken Takılar ve Gönderilen Eşyalar Hk.
Evlilik olduğuna göre boşanma sonucunda nişanda ve nikahta takılan takılar kadınındır kuralı işleyecektir.
Valla bende bayanim cekismeli bosanma davam var ilk durismasi carsamba gunu.takilarimi vermediler aslada vermiceklerini soyluyolar.takilar kadinindir falan hic inanmiyorum artk
Alıntı:
EYDER rumuzlu üyeden alıntı
Valla bende bayanim cekismeli bosanma davam var ilk durismasi carsamba gunu.takilarimi vermediler aslada vermiceklerini soyluyolar.takilar kadinindir falan hic inanmiyorum artk
takıların göründüğü düğün fotoğrafı veya videosu varsa elinde alabilirsin tamamını.
Ilk durusmada hakim buna karar verir mi
Alıntı:
Hangi duruşmada karar vereceğine de hakim karar verir sn.Eyder.
Alıntı:
giderken altınlarıda götürdü derse ne olacak. sen önce altınların onlarda olduğunu nasıl ispatlayacağını düşün hemen alabilirmiyim demeden önce. emsal kararlar var bildiğim kadarı ile, kadın giderken altınlarını evde bırakmaz diye.
Alıntı:
mehmetk. rumuzlu üyeden alıntı
giderken altınlarıda götürdü derse ne olacak.
Giderken götürdüğü ıspatlanması istenecek :)
Dun ilk durusmamiz okdu.sadece bana 200 tl nafaka baglandi.karsi tarafinin 7 bizim.5 tanigimiz var.her durusmada iki tanik dinkeniyormus.yanibdava en az uc yil surermis.takikarimdan tazminattan hepsinden vazgecip anlasmali bosanmayi secicem,kendinden gelmemis parasindan hic hayir gelmez.1yasindaki kizina bile tek corap almayan biri bama altinlari asla vetmez zaten.bu arada cocuk icinde 140 tl nafaka
Ya takıların sayısı az, ya da takılar zaten sizde, ya da boşanarak elde edeceğiniz avantaj, takıların sağlayacağından daha fazla... Evlilik gibi mesela..
Yoksa hiç bir kadın kolay kolay vazgeçmez bu haklardan. kendisi için olmadığını söylese de (!) çocuğu için vazgeçmez.
Geçmiş olsun...