İş mahkemesı haklı fesıh dogar mı
Kısaca,
3 yıldır çalışmakta olduğum kurumda,aylar süren mobbingden sonra,müdür ile kavgam oldu,kavgadan sonra ıs yerınde mudur ve adamları tarafından odamda darp edildim,ıftıraya ugradım,konu yargıya tasındı kamu davası açıldı, sanık sıfatı ıle hakim karşısına cıkarıldım,2.celsede beraat ettim,bu surec ıcınde( son 1 yıl) 2 sefer görev yerim degıstı ve 3.kez görev değisiklıgını de yapmak ıstıyorlar ve hepsı gorevımle cv ımle alakası olmayan ısler( gece vardıyalı ve ozurlu kadro ıle calıstırılmakda dahil).
Sorum sudur ki; 3.kez gorev degısıklıgını kabul etmek ıstemıyorum,haklı fesıh ve tazmınat hakkım dogar mı ve olakı tekrar hakim karsısına cıkarsam haksız konumda olmamak icın,izlemem gereken yol nedır
Tesekkurler
Cevap: İş mahkemesı haklı fesıh dogar mı
Merhaba
Bilgi alabılırmıyım
Tesekkurler
Teşekkür ederım,arkadaslar yardımlardan dolayı, pek naziksiniz
Kolay Gelsın
Çalıştığınız kurum dediğiniz yer neresi, İş kanununa tabimi çalışıyorsunuz. Sözleşmenizde göreviniz ne yazıyor. Başka görev verilebileceği ile ilgili madde var ise nasıl bir madde var. Bunları belirtirseniz cevap verebiliriz.
Kurum,ıs kanunlarına tabii is yerı,,sozlesmemde hangı departman olursa olsun calısan ıscı sıfatı ıle ısımlendırılıyor, ve elbettekı gorev degısıklıgı yapılabılır,ancak kısa surede 3 sefer ıs degısıklıgı ve farklı departmanlarda calıstırılma, vardıya ve özürlu kadro ıle bırarada tutulma mobbıng kapsamında degerlendırılemez mı ve haklı.fesıh dogar mı
Tesekkurler
Eğer belli bir uzmanlık gerektiren bir iş yapmıyorsanız. Mesala x makina operatörü gibi. Düz vasıfsız işçi konumunda iseniz. İşveren sizi ayrı departmanlarda çalıştırabilir. Sadece görevinizde ve maaşınızda esaslı bir değişiklik olması halinde 6 gün içinde işverene itiraz edip görevi kabül etmeyebilirsiniz. itiraz etmez iseniz kabül etmiş sayılırsınız. Fakat sözleşmenizde görev tanımınızın yapılmış olması gerekir. cv nizde ne yazdığının önemi yok.
Bir işçinin devamlı aynı gece vardiyasında çalıştırılması işçiye tazminat talepli fesih hakkı verir. Özürlü kadro ile bir arada çalıştırılma nasıl bir durum ben anlamadım doğrusu. Bundan nasıl mobbing çıkarılabilir? bilmiyorum doğrusu.
Merhaba,
Ilgı ve alakadan dolayı teşekkürler
Ben beyaz yaka çalısanım ve ıs yerımde benden baska vardıya usülü çalışan beyaz yaka personel yok, çalıştırılmak zorunda bırakıldığım vardıya usulu bu görev 15 günde bir değisen vardıya saatleri ile 6 ay kadar devam etti. Sözleşmemde bu şekilde bır madde de yok,özürlü kadro ıfadesınden kastım,şirketler calıstırdıkları personel sayısınca bellı oranda özürlü vatandaslarımızada is ınkanı sunmak zorundalar bildigınız gıbı, benım 6 ay kadar calıstırıldıgım bırımde bu kadronun oldugu bır birimdi,yukarıda yazdıklarımın tamamı kapsamında,sanıyorum mobbing kapsamında konu değerlendırılır ve haklı fesih dogar mı?
Kolay gelsın
3.kez görev değişikliği baskı / yıldırma olarak değerlendirilecektir bence
Tesekkurederım Erdoğan Bey
Merhaba,
Ben İstanbul'da bir alışveriş merkezinde mağazası olan aile şirketinde çalışıyorum. 6 yıl 6 ay oldu. İş yerimizde kamera var mağazacılık yaptıgımız için gücenlik açısından olması şart bir durum. Fakat son 1 yıldır patronumuz gün içerisinde elinde çekirdek kola (artık böyle oldugunu düşünüyoruz) kamera karşısında bizi ileyip mağazayı arayıp neden ellerin masanın üstünde - neden ellerin arkanda - o müşteri ne sordu neden almadı - müşteriye neden masa üstünde servis vermedin - gibi türlü bahanelerle rahatsız etmeye başladı. Bunun dışında mesaim bittiginde depoda üstümü değiştirip deponun kapısından çıkıp mesaiyi devrettiğim arkadaşıma yapılması gerekenleri anlatmak için durdugumda neden sivil kasada duruyorsun diye aramalar yapıyor. Kamera artık güvenlik unsuru olmaktan çıktı patronun bizi tabiri caiz ise çimdiklemek için kullandıgı bir aparat oldu. Stresten çalışamaz oldum. Bu şirkete girdiğimin 4. yılında şeker hastası oldum bu genç yaşta. Stres hastası olmaktan korkuyorum sanırım oldum da ani sinir patlamaları yaşıyorum. Bunun dışında maaşım 2 yıldan beridir 2 taksit ödeniyor her ayın 5'i ve 15'i maaşları bankadan aldığımız için ispatlıdır. Bu konuda dayanılmaz oldu evlendim hiç bir ödememi zamanında yapamıyor oldum.
Maaşımı ve yapılan kamera tacizlerini beyan edip iş mahkemesine başvurabilirmiyim yasal haklarımı almak için. ?