Ödeme yaptığım İŞTİRAK NAFAKASI nı arttırmak iştiyorum..
Değerli hukuki.net kullanıcıları.
2010 yılı ağustos ayında eşim tarafından açılmıış olan boşanma davası 2 adet temyizi ile birlikte 2013 eylül ayında bitti. Dava sonucu olarak mahkeme kızım için 250 tl iştirak nafakası uygun gördü. Ben zaten dava tarihinden itibaren bu miktarın zaten fazlasını ödediğim için herhangi bir sorunum olmadı. Şimdi sorum şu. Ben her ay en az 350 tl karşı tarafa kızım için ödeme yapıyorum. Durum itibarı ile karşı taraf nafaka arttıtımı davası açtığı anda zaten benden bu parayı alacağı gibi extradan birde avukat masrafı ödemek zorunda olacağım. Nafakayı ödeyen taraf olarak nafaka arttırımı davası açmamın imkanı varmıdır.
Şimdiden ilginize teşekkür ederim..
Cevap: Ödeme yaptığım İŞTİRAK NAFAKASI nı arttırmak iştiyorum..
Aile mahkemesine nafaka arttırım oranının TEFE / TÜFE ye endexlenmesi hususunda başvuruda bulunabilirsiniz. Mahkeme bu yönde karar aldıktan sonra karşı taraf nafaka arttırım davası açamaz. Siz de herhangi bir vekalet ücreti ödemeden / dava ile muhatap olmadan her sene TEFE / TÜFE oranında arttırım yaparak ödemelerinizi yaparsınız.
Cevap: Ödeme yaptığım İŞTİRAK NAFAKASI nı arttırmak iştiyorum..
Soruma göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim ..
son olarak bulunduğum yerde aile mahkemesi yok .. boşanma davama 2.asliye hukuk mahkemesi baktı .. aynı mahkemeyemi başvurmam lazım yok sa herhangi bir asliye hukuk mahkemesine başvurmam yeterlimidir..