-
Vesayet davası
merhaba,
ben 22 yaşındayım ve istanbul üniversitesi psikoloji bölümünde okuyorum.Ailem istanbulda üniversite okumama izin vermediği için evden kaçtım ve ailemle konuşmuyorum. Fakat babam 1 ay önce Akıl sağlığı yerinde değil diye vesayet davası açmış. Bu davanın hakkımda olumlu sonuclanması için ne yapmam gerek ilk duruşmam 22 eylülde ,ve dava adana da yürütülecek istanbulda görülmesini sağlayamaz mıyım. şimdiden teşekkürler.
serap
-
Cevap: vesayet davası
Öncelikle geçmiş olsun bu durum aile tarafından yapıldığı zaman dahada zor bir boyuta geçiyor sizi anlıyabiliyorum gelelim cevabımıza kişi kim olursa olsun açmış olduğu vesayet davası sonucunda Mahkeme sebebe göre gerekli araştırmaya yapacak, duruma göre kısıtlı adayını dinleyecek, gerektiğinde kısıtlı adayını doktora sevk ile rapor aldıracak, vasi adayının vasiliğe uygun olup olmadığı yönünde emniyet marifeti ile araştırma yapacak, adli sicil kayıtlarını getirtecek, tanık dahi dinleyebilecektir.
Talep kabul edildiği takdirde kısıtlının mal varlığı mevcutsa bunların üzerine vesayet şerhi konulacak,buna ilişkin karar kısıtlının yerleşim yerinde ve nüfusa kayıtlı bulunduğu yerde ilan edilecek, vasinin, kısıtlının mal varlıklarını gösterir defter tutması istenecektir. Bu arastırmalar sonucu eğer sizin gerçekten bu gibi hastalığınız varsa o yönde sonuçlanıcaktır iyi günler