-
Ciro edebilir mi?
Selâmün aleykum abi dediğim bir insana iyilik olsun diye bir iş kurumasına yardimci olmak için bir senet imzaladım kefilim ise kendisi oldu bir süre sonra bu kişi senet imzalamis olduğumuz kişi ile bir başka alis veriş yaparak kendi adına bir senet imza liyor ve bana bir süre sonra gidip senedini al dedi bende gidip o kişiden senedimi aldım ve abi dediğim kişinin yanına gittim bir anlık dalgın lik ve güven var diye senedi ben ona geri verdim. Yine bir süre sonra senet aklıma geldi ve whatsapp ta mesaj ile buna senedimi sordum kendisi bana benim senin senedin le ne işim olur o gün getirdin bende yırtıp attım. Defi Dün bana mesaj atarak bana borcun var elimde senedin var ödemeli ğin taktirde avukata vereceğim diyor. Senet te parayi alacak kişi x olsun borcu olan ben ve kefil olan abi kefil benim borcumu ödediği beyan ederek bana borcun var diyor bu kişi yani kefil olan abi senedin arkasına kendi ciro edebilir mi? Veya bir başka yerde kullanabilir mi? Ciro edilen bilmesi için alacaklı olan x in ciro etmesi gerekmiyor mu? Simdiden yanıtlayan arkadaslara abilerime teşekkür ederim
-
Cevap: Ciro edebilir mi?
Dediğin gibi senedi kefilin değil lehdarın yani senin tabirinle alacaklı şahsın ciro etmesi gerekiyor ama ciroya ne gerek var senet de alacaklı yazan kimseye borcu ödemiş olsa sana rücu edebilir.