Bankacılık kanunu ile ilgili özel bilgi
Merhaba,
Bir bankadan müşteri temsilcisi olarak çalışmaktayım bir müşteri eşinin hesabına atmden para yatırırken parası atmde kalmış ve yasal olarak eşi bilgi verebilir bankaya müşterimiz o esnada telefonda bankacılığında eşim işte ben yatırdım zaten parayı dedi. Bende eşiniizin araması gerekiyor diye bilgi verildi. Ancak müşteri ısrarla eşim benim ne fark ediyor diye bağırdı çağırdı. Müşteri sonrasında eşim dilsiz lan diye bir tabirde bulundu. Eşinizin sağlık sorunu varsa şube ile iletişime geçin dedim. Ancak müşteri hala kelimeler kullanırken bende hattı sonlandırmak durumundayım dedim sonlandırdım. Daha sonrasında müşteri 5 dk sonra eşinin cep telefonu ile internet bankacılığına giriyor ve eşinin hesapları üzerinden bankaya beni şikayet ediyor yalan söylüyor beni azarladı hakaret etti yüzüme kapadı diye şikayet metni yazıyor. Bankam ise bana uslup katası vererek müşteriyi haklı buldu tuhaf olanda bu. Daha sonra bankalarda münferit hesaplar var ortak hesaplar müşteriler ancak öyle bilgi alabilir. Ancak tuhaf olanı kendi bankam bir güvenlik açığını dikkate almıyor müşteri eşim işte diyor bana görüşmede ancak telefon kendisinde eşinin bilgisi olmadan belki giriyor hesaplarına. Kısacası ben bu müşteriye maddi manevi ve kendi bankama da maddi manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum. Görüşme saatleri görüşme ekran görüntüleri herşey anı anına elimde mevcut. Yardımcı olursanız çok sevirim.
Saygılarımla,
Cevap: Bankacılık kanunu ile ilgili özel bilgi