Trafik Kazası Sonrası Maddi Kayıp
Geçtiğimiz hafta ufak bir trafik kazası geçirdim. karşı taraf beni suçlu gösterip polis çağırdı ve polis sadece krokiyi çizerek gitti ve gayrıresmi olarak bana sen haklısın dedi.
Dün tramer sonuçlandırmış kazayı ve karşı taraf %100 kusurlu.
Sıfır aracımda şuan 1500 TL gibi bir hasar kaydı var ve aracımı satarken muhakkak bu kayıt değerini düşürecektir.
Ortaya çıkan bu maddi mağduriyet ve iş kaybımdan dolayı dolayı karşı tarafı mahkemeye vermek istiyorum.
Daha önce bu şekilde mahkemeye verenler ve kazananlar olduğunu duymuştum. nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Cevap: Trafik Kazası Sonrası Maddi Kayıp
yokmu arkadaşlar yardımcı olacak kimse.
benzer davalara denk gelen kimse yokmu? Prosedürü nedir bunun, nerelere başvurmak gerekiyor?
Alıntı:
xapex rumuzlu üyeden alıntı
yokmu arkadaşlar yardımcı olacak kimse.
benzer davalara denk gelen kimse yokmu? Prosedürü nedir bunun, nerelere başvurmak gerekiyor?
Karşı tarafa bir dava açmanıza gerek yok artık araçtaki değer kaybı için kasko şirketinizden bu bedeli talep ediyor ve alıyorsunuz.KASKO şirketinizi ararsanız size prosedür konusunda bilgi vereceklerdir.
Kasko şirketimi aradım bana bizi değil karşı tarafın trafik sigortasını yapan şirketi arayıp onlara değer kaybı için dosya açtırmak istediğinizi söyleyin dediler. karşı tafaın kasko şirketini aradım, onlarda bana bizim prosedürümüz farklı; biz mahkeme yoluyla işlem yaparız dediler.
yani mahkemeye ver bizi, mahkeme ödemeyi hükmederse ancak o zaman dosya açarız dediler.
tekrar kasko şirketimi aradım onlarda beni kendi hukuk bürolarına yönlendirdi. hukuk bürosu mahkeme süreci sıkıntılı olur en iyisi siz -Sigorta Tahkim Komisyonu-'na başvurun dediler.
bu komisyon hakkında bilgisi olan yada daha önce başvuran varmı?
Merhaba. bende geçtiğimiz günlerde bir kaza geçirdim. benim aracımda 15.000 TL gibi bir hasar ortaya çıktı. aracımdaki değer kaybı çok fazla. ilaveten karşı taraf yüzde yüz suçlu. siz süreciniz ile ilgili sonuç alabildiniz mi? bende benzer yolu takip edebilirim.
Teşekkürler.