Bilişim suçlarından ifadeye çağrıldım
dün evime polis gelip savcılıktan ifadeye çağrıldığımı bildirdi.
bende ertesi gün gittim . adli tatil nedeniyle savcı yerinde yoktu, kalemiyle görüştüm. kalemi p.tesi gelmemi söyledi.
neden ifadeye çağrıldığımı sorduğumda ise
- facebook şifreleriyle ilgili durum dedi.
bu ne demek oluyor anlamadım.
aklımda bundan üç sene önce eski kız arkadaşımın hesabını çalmış ve geri vermiştim bir de onun adına sahte hesap açmıştım ama kesinlikle fotoğraf koymamıştım. onun adıyla zaten yüzlerce hesap var.
savcılık beni neden çağırmış olabilir ve sonuç ne çıkar.
sabıkam yok işinde gücünde bir insanım.
Cevap: bilişim suçlarından ifadeye çağrıldım
avukatsız poliste ifade verme hatta avukatın olsa bile ifade verme.
savcı ne derse red et bırak bilişim suçları araştırsın.
lafı geveleme keskin ve net konuş çünkü karşındaki savcı emin ol senden daha az bilişim bilgisine sahip ve tek amacı davayı başlatıp prim almak yani alakasız nedenle bile mahkemeye sevk edebilir
son olarak üç sene önce yediğin şeyler üç sene geride bırak öyle git.
konunun facebook şifreleriyle ilgili ve yapılan ip tespitinden senin olduğun anlaşılmış şüphelisin demesi kafamı kurcalıyor.
şüphelisin demek suçlu olduğum anlamına mı gelir ? kendimi nasıl kurtarırım ; savcının affı söz konusu olur mu.
yoksa illa şüphelisin seni mahkemeye çıkartacağım mı der..
Muhtemelen eski kız arkadaşınızın başına gene benzer bir durum geldi ve şikayetçi olup sizin yapmış olacağınızdan şüphelendiğini söyledi,daha önce de yapmış olduğunuzdan.
Sayın Erdoğan Bey ;
tutuklanır mıyım.. sicilim temiz. herhangi bir olaya karışmışlığım yok. modem ortak kullandım hep. benim modemle bağlanan bir başkası da yapmış olabilir. bunu nasıl ispat ederim. pazartesi savcıyla görüşeceğim. sizce nasıl bir sonuç çıkar. böyle bir durumda ilk ifadede savcılar ne yapar. mahkemeye mi sevk eder.. yoksa bırakır mı.
bence kız arkadaşınla alakalı değil 3 sene önce diyorsun benim bilgim 2 sene bilgiler saklanır. Ayrıca diyelimki kız arkadaşın cıktı e posta adresi yoluyla hacklediysen senin ip burda cıktı başka yerden çıkmaz. Savcı dava açabilir mahkemede yargılanabilirsin para cezası ödersin tutuklanma olmaz.
Öncelikle ne ile ilgili olarak ifadeye çağrıldığınızı öğrenmelisiniz. Aksi takdirde herhangi bir avukatla görüştüğünüz de dahi isnad edilen suç nedir sorusuna dahi cevap veremezsiniz. Bu nedenle söz konusu dosyaya bakma ve örnek alma hakkınızı kullanın. Yahut avukatınız vasıtasıyla bilgi edinin.
Unutmayın ki ceza yargılamasında soruşturma diğer bir deyişle savcılık aşaması çok önemlidir ve genellikle insanlar ceza davası açılana yahut ceza alana kadar bekler ve sonrasında avukatından hukuki destek ister. Konunun sizin için önemine göre hareket ediniz.
- - - Updated - - -
Konu ile ilgili olması nedeniyle aşağıda bir yazımdan alıntıyı sadece bilgi edinmeniz amacıyla paylaşıyorum.
"Ceza yargılaması soruşturma aşaması ve kovuşturma aşaması(ceza davası) olmak üzere iki ayrı evreden oluşmaktadır. Ceza davasının açılmasını müteakiben mahkemenin vermiş olduğu karar ise hüküm olarak adlandırılmaktadır.
Ceza muhakemesi bakımından soruşturma aşamasında şüphelinin ifadesinin alınması söz konusuyken mağdur veya şikayetçinin ise beyanı alınmaktadır. Kovuşturma aşamasında ise sanığın yargılamayı yapan görevli ve yetkili ceza mahkemesi tarafından sorgusu yapılmaktadır.
İfade, 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre kolluk yahut C. Savcısı tarafından alınabilir. Şüphelinin yaşının küçük olması durumunda ise kolluk vazifesi üstlenen polis, jandarma gibi kurumlarda suça sürüklenen çocuğun ifadesi alınamayacaktır. Bu durumda şüpheli sıfatı ile suça sürüklenen çocuğun ifadesi C. Savcısı tarafından alınmak zorundadır. Küçüğe ilişkin kolluk nazarında yalnızca kimlik tespiti yapılabilmektedir.
Soruşturma aşamasının başlangıcı olan şikayet yahut suç duyurusu doğrudan C. Savcılığı’na yapılabileceği gibi karakol, emniyet müdürlüğü gibi kolluk kuvvetlerine de yapılabilmektedir. Akabinde hızlı bir biçimde delillerin toplanması ve sıcağı sıcağına şüphelinin ifadesinin alınması, mağdur veya şikayetçinin beyanına başvurulması ve tanıkların beyanlarına başvurulması gerekmektedir."
Devamını okumak için