Evli çocuksuz bir çiftte akrabaları olan beyin evi hanımının üzerine yapmak istemesi
Evli bir çift var çocukları yok. Bey 75 yaşında ve parkinson hastası durumuda iyi değil ve yatalak. Bu beye 10 yıldır bakmakta. Yalnız ev bu beyin üzerine. Ve bu beyin hayatında hiç görmediği amca çocukları var. Ve bu bey ölümü durumunda hiç tanımadığı bu kişilerin sahip olduğu evin yarısının amca çocukları tarafından alınmasını istemiyor. Bu durumda nasıl bir işlem yapılmalıdır?
2 şahit ile ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA AKDİ Yapılması ve tapuya tescil ettirilmesi durumunda bu sağlıklı olurmu ?
Saygılar
Cevap: Evli çocuksuz bir çiftte akrabaları olan beyin evi hanımının üzerine yapmak istemesi
Vasiyet düzenleyip tamamını istediği kişiye miras olarak bırakabilir.
Cevap: Evli çocuksuz bir çiftte akrabaları olan beyin evi hanımının üzerine yapmak istemesi
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Vasiyet düzenleyip tamamını istediği kişiye miras olarak bırakabilir.
Ama Türkiye'de miras bırakılamadığı yazıyor heryerde. Hatta bu forum üzerinde dahi okudum miras bırakılamadığını
Alıntı:
tolgaonly rumuzlu üyeden alıntı
Ama Türkiye'de miras bırakılamadığı yazıyor heryerde. Hatta bu forum üzerinde dahi okudum miras bırakılamadığını
Nerede yazıyormuş o?
Türk Medeni Kanununa göre yasal mirasçılar bellidir, çocuklar-eş, bunlar yoksa anne baba, anne baba da yoksa anne babanın mirasçıları şeklinde gider.
Mirasta saklı pay vardır, saklı payı kadar yasal mirasçılara pay kalması gerekir en az. Kardeşlerin saklı payı yoktur.
Anne babası-eşi, çocuğu olmaksızın vefat eden kişi , varlığının tamamını dilerse kedilere bile bırakabilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Nerede yazıyormuş o?
Türk Medeni Kanununa göre yasal mirasçılar bellidir, çocuklar-eş, bunlar yoksa anne baba, anne baba da yoksa anne babanın mirasçıları şeklinde gider.
Mirasta saklı pay vardır, saklı payı kadar yasal mirasçılara pay kalması gerekir en az. Kardeşlerin saklı payı yoktur.
Anne babası-eşi, çocuğu olmaksızın vefat eden kişi , varlığının tamamını dilerse kedilere bile bırakabilir.
Peki bu kişi ölen eşine mirasını bırakırsa. 60 senedir görmediği amcasının oğlu çıkıp ben hak iddia ediyorum derse durum ne olur acaba ?
Bu kişinin anne babası kardeşleri ve çocukları yok sadece 3 tane 60 senedir görmediği amca çocukları var.
Kişinin kendinden önce ölen eşine miras bırakması mümkün değildir.