Tüketici Hakem Heyetinin kararı üzerine banka bana karşı dava açtı
İyi günler;
Geçmişe yönelik 76 tl'lik Hesap İşletim Ücretlerimi geri almak için Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve kararı Garanti Bankasına tebliğ ettim. Bunun üzerine banka bana karşı dava açtı. İnternetten biraz araştırdım ve aynı durumda olan insanların bu davaları kaybettiklerini ayrıca bir de üstüne mahkeme masraflarının üzerlerine kaldığını gördüm. Hem hakkımı savunmak istiyorum hem de 76 tl için 500 tl'lik para ödemek istemiyorum. Ne yapmalıyım? Hesap işletim üzretlerinin alınmasının yasal olmadığı her yerde bangır bangır söylenirken banka bu davayı nasıl kazanıyor anlamıyorum.
Cevap: Tüketici Hakem Heyetinin kararı üzerine banka bana karşı dava açtı
Benide dava etmiş banka. Lakin ben sevindim dava açtıklarına. Çünkü: dava açıldığını öğrenince bankaya gittim sebebini öğrenmeye bankada bana arkadaş sen dosya expertis ipotek vs. Ücretlerinin yanına imza atmissin dedi. Bende bi gösterilmesin dedim. Sağolsun gösterdi. Amaaa şöyle birşeyi farkettim :) o imza benim değil ayrıca aynı nüshasını bir örneğide bende var. Ve ne imzam var nede el yazım var. Yani bankacı arkadaş benim yerime atmış imzayı ve banka avukatı arkadaş bunu bilemez tabi bu yüzden bana tüketici kararına karşı itiraz davası açmış. Ben mahkemeye savunma yazıp ve bendeki nüshasınıda ekleyip imzada sahtecilik olduğunu belirtecegim. Sonrasındada banka hakkında tazminat davası açacağım. Ama aklıma takılan önce gidip banka avukatına gidip bak banka böyle yapmış zaten davayı sırf bu yüzden kaybedeceksiniz birde ben size dava açacağım doye söylesem mi ?? Teşekkürler.
Tehdit, hakaret v.s. olmadığına göre açmayı düşündüğünüz "tazminat" davası ile giderilmesini isteyeceğiniz zararlarınızı fatura v.s. ile belgelendifrebilmeli, Ya da manevi tazminat ise bundan dolayı zarar gördüğünüzü belgeleyen doktor raporu gibi bir şeye sahip olmalısınız. Bunun dışında "tazminat" ile ilgili bir sonuç çıkması kolay değil.
Ancak imza size ait değilse sizin yerinize imza atan kişinin canı yanabilir. Tabii bundan sizin maddi bir kazancınız olmaz.
Sayın senoleker ilginize teşekkür ederim. O bankacıyi zor duruma düşürmek istemem asla herkes ekmek parasına çalışıyor. Benim zoruma gide imza almadığım bir konuyla ilgili bana karşı delil olarak kullanıp bankanın dava açması. Ben o sahteceligi soylemezsem eğer banka benden avukatlık ücretide dahil ve dosya masraflarını geri isteyecek. Çünkü davayı banka kazanmış olacak. Hakim soracak bak arkadaş sen masrafların yanına imza atmışsin diyecek. 1300 lira parayı hakkım olanı ben neden geri odeyeyim diyorum kendime. Birde faiziyle geri alacaklar +mahkeme ücretleri vs.
Neden zor duruma düşürmek istemediğinizi anlamadım. Sizin yerinize imza atan ve sizi bu duruma düşüren kişi, tabii ki zor duruma düşmeli.
Ben sadece bundan maddi bir beklenti içine girmemeniz için yazdım yazdıklarımı.