Cevap: iftiramıdır değil midir?
Ispat edemeyeceğiniz bir iddiayı yayınlamışsınız, bence yaptığınızın adı iftira ( denetmenlerin kabadayı gibi ahkam kesmesi, rüşvet aldıkları iddiası)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ispat edemeyeceğiniz bir iddiayı yayınlamışsınız, bence yaptığınızın adı iftira ( denetmenlerin kabadayı gibi ahkam kesmesi, rüşvet aldıkları iddiası)
Disiplin kuruluna sevk edilme olarak gösterilen madde şu şekilde:
meslek kuruluşlarına, yöneticilerine, çalışanlarına veya mesleğe karşı güven ve itibarı zedeleyecek nitelikte haksız söz ve davranışlarda bulunulması.
Burada dikkatinizi çekmek istediğim nokta haksız söz ve yayınlar yazılar denmemesi acaba bu ceza almamı engeller mi? Ayrıca yaptığım yorumdan pişman olduğumu da belirten bir savunma yaptım. Çünkü bundan sonra sadece işimle ilgilenmeye karar verdim ama geçici de olsa men cezası almak istemiyorum.
Yardımınız için teşekkür ederim
başka konu açmayarak konu kirliliğine neden olmamak istiyorum ama önceden yazdığım mesajı düzeltirsem de sormak istediğim şeyler dikkatlerden kaçabilir. meslek kanunumuza göre dava açılmış fakat meslek kanunumuzda yazılı olarak geçmemesi cezanın kanuniliği ilkesine uymadığı için ceza düşer mi yoksa meslek kanunumuzda yazmasa bile başka kanunlarda yazılı ibaresi yeterli olur mu?
ayrıca bu konu hakkında bir avukata danışmak istiyorum danışacağım avukatın branşı ya da ünvanı ne olmalı?