10 bın tl para ödediğim arsanın başkasına satılması üstelik 20 bin liralık ta senedim var
meltem tv de reklamları yapılan didimdeki arsalar için aydına gittim ve emlakçılar odası başkanı eşliğinde arsaları gezdim beğendim bunu üzerine sözleşme yaptık 5 bin tl peşinat ödedim ve 4 tane de senet ödedim şu anda firmada da 20 bin tl lik senedim daha var 2 avukata tam yetkili vekalet verdim konuyla ilgili ama sürekli ilgilenemiyorum dava açıldı tüketici hakem heyeti tarafındn görevsizlik verildi ve şu anda asliye hukuk mahkemesinde devam ediyor davamız . senetlerim cirolanıp 3. şahsa verilmiş 3 . şahısdan senetlerim alınmış dava açıldıktan sonra başka birisine cirolanmış bu kişi beni arayıp parayı yatırın ben iyi niyetliyim o parayı alırım sorun çıkarmayın dedi bende avukatlarıma yönlendirdim.
1 senetler dava devam ederken 2 defa cirolandığı için karşı tarafın iyi niyet iddası ortadan kalkmışmıdır .
2- senetlerimi icraya verebilirmi bu durumda verirse süreç nasıl ilerler
bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler ...
Cevap: 10 bın tl para ödediğim arsanın başkasına satılması üstelik 20 bin liralık ta senedim var
Senetler vade tarihinden önce mi sonra mı ciro edilmiş?
Cevap: 10 bın tl para ödediğim arsanın başkasına satılması üstelik 20 bin liralık ta senedim var
benim senetlerim normalde bu senın sonuna kadar olanlar h.i 'ye ciro edilmişti vade tarihinden önce ama ben dava acınca h.i den alındı ve burhan diye birine yeniden ciro edildi vadesi geçenler i cirolamamışlar diye tahmin ediyorum çünkü kaç sordum vadesi geçen kaç senedim var sizde diye 1 tane olduğunu söyledi vadesi gecsede gecmesede sonuç olarak bu senetler 2 defa cirolanmıştır
Henüz icra takibi başlamadan önce borçlunun senet bedellerinin %15 ini teminat olarak mahkemeye ödeyerek TEDBİR kararı talep etme hakkı var. Haklı çıkarsanız teminatı geri alırsınız. Bunu avukatınız ile paylaşmanızı tavsiye ederim.
avukatımda dediki bizim tedbir kararı isteyebilmemiz için önce onların senetleri icraya vermesi gerekiyo iyi niyet iddası da ortadan kalktıgı için senetleri iptal ettirebiliriz diye bilgi verdi ama farklı şehirlerde olunca dosyayı cokda takip demiyorum ve yeterli bilgi alamıyrum açıkçası dosyamla pek ilgilenilmediğinide düşünüyorum sene başında açılan dava ya halan mahkeme günü verilmedi sürekli tebligat yapılmadı onları bekliyoruz şeklinde oluyo? bu süre normalmidir