Savıclığa suç duyurusunda bulunduğun kişi de benim hakkımda suç duyurusunda buluınmuş ne yapmalıyım
merhabalar arkadaşlar
geçen ay amcamlarla olan husumetimiz ve amcamın bana ve aileme karşı yapmış olduğu hakaret ve tehditlerden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum elimde bunu kanıtlayabiliceğim bişey yok sözlü olarak gerçekleşti herşey ve en son telefon konuşmasında beni tehdit etti küfürler etti ama bunu inkar ediyo ve yanımda 3 kişi daha vardı onlar şahit bu duruma sen bana küfür ettin diyor. şahit göstercekleri tahminimce 1 kişi var babamlar birlikte çalışıyolar orda babamın konuşmadığı birisi var şahitlik yaparsa yalancı şahitlik yapıcak benim hakkımdaki suçlamalarında da onlara şiddet uyguladığımı hakaret ettiğimi ve tehdit ettiğimi söylemişler ama gerçekte böyle birşey yok bu henüz dava açılmadı karşılıklı olarak şikayetlerimiz duruyo süreç nasıl ilerler ? haklıyken haksız çıkma oalsılığı nedir ? ne yapmam gerekli ? :((
Cevap: Savıclığa suç duyurusunda bulunduğun kişi de benim hakkımda suç duyurusunda buluınmuş ne yapmalıyım
Savcılık muhtemelen iki taraf için de kamu davası açılması için mahkemeye sevk edecektir. İki taraf da "müşteki-sanık" sıfatıyla yargılanır. Ceza yargılamasının gidişatına göre ceza alma ihtimaliniz de olabilir. Bunu tanıklarla ve olayları hayatın doğal akışına uygun bir biçimde anlatılarak savunma yapmak gerekir. Aksi durumda lehe hükümlerin uygulanmasını sağlamaya çalışmalısınız ki ceza söz konusu olduğunda erteleme ya da hagb kararı alabilesiniz.
Cevap: Savıclığa suç duyurusunda bulunduğun kişi de benim hakkımda suç duyurusunda buluınmuş ne yapmalıyım
peki yukarda da belirttiğim gibi eğer yalancı şahit çıkarırlarsa telefon konuşmamızı duydugu iddasıyla amcam telefon konuşmasında bana hakaret etti ve size neler yapıcam görüceksiniz senin baban kim hepinize göstercem neler olucak şeklince tehditler savurdu ben savcılığa verincede gidip hemen oşikayeti geri alıcaksıız bizim şahidimiz var kimse bişey yapamaz dedi bana küfreden onlar ama beni şikayet ederken benim onlara küfrettiğimi onlara şiddet uyguladığımı söylemişler ben kimseye şiddet te uygulamadım tehdit de etmedim kendimi nasıl kanıtlayabilirim
hakkımda yapılan şikayette yalancı şahit çıkarılıyor nasıl bi yol izlemeliyim
amcam hakkında savcılığpa suç duyurusunda bulunmam üzerine amcam ve yengem de benim hakkımda şikayette bulunmuş ve ifade vericek 2 tane şahit bulmuşlar bunlardan biri büyük amcam diğeri babamın daha önceden tartışmış ve şu anda da konuşmadığı birisi hakkımda yapılan şikayette onlara şiddet uyguladığımı hakaret ettiğimi ve tehdit ettiğimi söylemişler ama tehdit edilen benim ayrıca amcam da üstüme yürüdü ...
1 - öz amcam şahitlik yapabilir mi
2- diğer şahsın şahitliği ne şekilde değerlendirilir