-
İcradaki vergi
sayın Avukatlar ve değerli hocalarım öncelikle hepinize saygılarımı sunuyorum ve vereceğiniz fikirlerden ötürü şimdiden teşekkür ediyorum,kısaca konuyu anlatacak olursam;
bir alacağımdan ötürü senedimi icra takibi başlatması için avukata verdim ve 50.000 (ellibin)tutarındaki senet vekalet verdiğim avukat tarafından icra takibine konuldu fakat avukat bey benim hesap numaramı vermediği için iki aydır borçlumun maaşından kesilen 1800 tl icra müdürlüğü tarafından avukat beyin hesabına yatmış şimdi avukat bey diyor ki;para benim hesabıma yattığı için bu senedin tamamının vergisini benden alacaklar dolayısı ile bende senden alacağım diyor,ilk sorum şu ele geçmemiş bir paranın vergisi olabilir mi yani ben alacağım olan 50.000 lirayı almadan vergisini sırf avukatın hesabına iki taksidi yattı diye alırlar mı?toplamda 1800 lira para yatmış avukat beyin hesabına bunun 1200 lirasını vergi olarak keseceğini söylüyor bu bana pek mantıklı gelmedi neticede ortada paranın tamamı alınmamış yaklaşık 50 taksitten sadece iki taksit ödenmiş böyle bir vergi mümkünmüdür mümkünse hangi yasaya göre alınıyor bana bu konuda yardım ederseniz müteşekkür kalırım sizlere şimdiden teşekkür eder çalışma hayatınızda başarılar dilerim...
-
Cevap: İcradaki vergi
konu ile ilgili bilgisi olan yokmu???
-
Cevap: İcradaki vergi
Tahmini ve yaklaşık olarak söylüyorum; 50 bin TL için yaklaşık Avukatlık ücreti 6000 TL civarında olacaktır ve avukat hesabına yatan bu para için kdv ve gelir vergisi öder (makbuz kesecek). Kural olarak avukatlık ücreti peşin alındığından aslına bakarsanız önce avukat vekalet ücretini alacak, daha sonra size ödeyecek görünüyor. Ancak avukatınızla tekrar görüşerek bir kısım ödemede size öncelik tanımasını isteyebilirsiniz. Tavsiye: İnatlaşmayın, o sizin avukatınız...