-
Boş senet kayıp
2012 yılında bır araç kıralama fırmasından araç kıraladım arabayı sapasaglam bır şekılde gerı verdım kıralarken sadece benım ımzamın oldugu bır boş senet ımzaladım ve kiralama ısınden 30 gun sonra alırsınız dedıler trafık cezalarına karşı... o sıra tayinim çıktığı icin senet işını tamamıyle unuttum. geçen ay tekrardan aklıma geldı bu durum adama gıttıgımde bu senedı attıklarını eskı senetlerı saklmadıklarını söyluyorlar. adamın samımı bır muhabbetı vardı ama ben kendımı garantıye alabılmek için ne yapmalıyım yıllar sonra benım başıma bu durum sıkıntı açmasın.. hukukı yolda yapabılecegım birşey varmıdır ?
-
Cevap: Boş senet kayıp
Alabiliyorsanız almaya bakın yoksa kaderinizi bekleyin hukuk sizi korumaz.
-
Senedin üzerinde araç kiralama şirketinin bilgileri vardı alacağım veya imzalatacagim herhangi bir yazı beni garantiye almaya yetmez mi veya nasıl bir yol izleyebilirim teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Senedin üzerinde araç kiralama şirketinin bilgileri vardı alacağım veya imzalatacagim herhangi bir yazı beni garantiye almaya yetmez mi veya nasıl bir yol izleyebilirim teşekkür ederim.
-
Bu durumda borcunuzun olmadığına ve senedin kaybediliğine dair bir yazı alırsanız ilerde 3. şahıslarca icraya konu ediliğinde uğrayacağınız zararı şirketten talep edebilirsiniz tabi o gün şirket diye bişi kalırsa ya da şirketin af edersiniz bi bk unu bulursan keke.
-
Teşekkür ederim hocam.Keşke yapılacak birşeyler olsa zor durumda kalıp imzalamasaydim ama insan her hatadan bir ders cikariyormus herşey için çok teşekkürler.