İdari Eylem Üzerine Tazminat Davası
Arkadaşlar merhaba,
2011 yılında bir sınava girdim. Sınav başarı kriteri 70 puan olup 69 puan alarak başarısız sayıldım. Diğer katılımcılardan birinin 2011 yılında açmış olduğu dava sonucu sınavdan başarılı olduğumuz bugünlerde ilan edildi (sınav sorularının bazılarının hatalı olması yüzünden). Yeni sınav sonucum 70 puandır.
Şimdi sormak istediğim;
Bakanlığın bu eylemi sonucunda yaklaşık olarak 2.5 yıl kullanamadığımız (belgenin bir üst sınıfa geçmek için kullanmak istesek yasal olarak bildirimli işletilmesi de gerekiyordu) bu belge için maddi tazminat davası açmak istiyorum.
Maddi kayıplarım 2.5 yıl belgeyi kullanamadığımdan,
1. Belge elimde olsa maaşım daha farklı olacaktı (2011 yılına ait belgenin getirisi düşünüldüğünde)
2. Belge elimde olsa maaşıma göre sigorta primim daha fazla yatacaktı
3. Belge elimde olsa sigorta bildirimim belge üzerinden yapılacağından belge yasal olarak işleyecekti (bir üst sınıfa geçmenin şartı mevcut belgeyi 3 yıl işletmek)
4. Belge elimde olmadığından yeni ilan edilen sonuç sonrasında 3 yıl daha bildirimli çalışmak zorundayım.
Tüm buradan hareketle tazmimat davasını nereye açabilirim?, maddi durumum da iyi olmadığından ve avukatlık ücretlerini karşılayamayacağımdan ötürü davayı kendim açabilir miyim? (Barodan zannedersem bu kapsamda mevcut şartları sağlayamadığımdan destek alamayacağım)
Bilgi ve yön göstermenizi rica ederim.
Selamlar
Cevap: İdari Eylem Üzerine Tazminat Davası
Ne sınavı bu? Bakanlık olduğunu farzederek; tam yargı davasını idare mahkemesinde açacaksınız. Avukatınızı kendiniz tutmanız ve avukatlık ücretini de kendini ödemelisiniz.